torsdag, september 21, 2017

Ratosbolag i konkurs

Inlägget innehåller affiliatelänkar.


Ratos finska dotterbolag GS-Hydro Holding Oy och dess dotterbolag GS-Hydro Oy har i dag lämnat in konkursansökan. GS-Hydro-koncernen har under en längre tid haft likviditets- samt lönsamhetsproblem vilka blivit akuta efter att en av bolagets största kunder inte kunnat fullfölja sina betalningsåtaganden till ett koncernbolag inom GS-Hydro.

En gång är ingen gång..
På senare tid är inte detta något värst unikt eller iögonfallande när det gäller Ratos. I sin ägo har de och har haft bolag som gått så dåligt att man fått skänka bort dem eller som i detta fall försättas i konkurs.
Det här är ju riktigt sunkigt och verkligen inget för bolaget och dess ägare att vara stolta över.

Efter regn kommer solsken.
Det som händer i Ratos är förhoppningsvis förgrunden till en ny era. Man städar upp bolaget genom att rensa ut dåliga verksamheter och verksamheter som inte platsar i den nya strategin. Det blir ett mindre Ratos men när det väl är rent hus vilar man på god grund. Då vore det besynnerligt om inte Ratos presterar rimligt bra igen.
Länk till Ratos hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

  1. Jag ägde Ratos en tid, men tröttnade på deras dåliga utveckling på börsen. Det enda som var bra, var deras höga direktavkastning. Men när det började talas om att den skulle sänkas fick jag nog. Lyckades sälja precis på deras senaste topp på 48 kr innan de föll ned mot 40 kr igen och sen under. Blev faktiskt en liten vinst i slutändan, men Ratos lockar inte igen. Då finns det betydligt bättre investmentbolag.

    SvaraRadera
  2. Tror det är bättre att slakta hela bolaget dom kanske kan få 30 kr för hela bolaget

    SvaraRadera
  3. Jag ser annorlunda på det hela och ser snarare en ledning som har satt en ny agenda för Ratos och inte kommer att ha tålamod med bolag som inte levererar. Agervald vågar sätta ner foten och ta obekväma beslut. Det är slut med duttandet inom Ratos.

    SvaraRadera