Amasten Holding preferens 7%

Amasten Holding är ett fastighetsbolag med fokus på bostadsfastigheter. Det är den fastighetstyp med lägst risk. Det är ett litet och nystartat bolag, fd Morphic Technologies som omvandlats till ett sunt fastighetsbolag istället.

Jag äger deras preferensaktier som ger en direktavkastning på cirka 7% på kurser kring 285 kr. Nedan är en presentation av bolaget från början av maj. Äger man aktien redan eller om man är intresserad av en placering kan jag rekommendera att kolla på den här presentationen. Det ger en djupare inblick och förståelse för verksamheten.


5 kommentarer:

  1. Hej Petrusko!

    Riktigt bra sida du har, jag läser dig med intresse. Jag är lite mer kortsiktig av mig men siktar på att bygga upp nåt mer hållbart i framtiden så har börjat lite smått.

    Kul med SAS Pref här om dagen. Strejken blev aktuell och man tänker sälj..:) Man ska köpa när alla andra säljer men inte när ALLA vill sälja svårt det där..

    Mvh

    SvaraRadera
  2. Vad tycker Du om stamaktien? Den handlas runt 2,75 kr och substansvärdet ligger på 3,58 kr (enligt senaste kvartalsrapport) Det borde finns möjlighet att gå upp en sådär 30% Bolaget är inte heller så hårt belånat som många andra fastighetsbolag.

    Trevlig Kväll
    //Krusse

    SvaraRadera
  3. Tjena Krusse,
    Jag tycker Amasten stamaktie har potential på sikt. Nu när de är så små handlas de med rätta till rabatt mot sektorn. Det brukar dock gå fort för fastighetsbolagen att växa och bli större, framförallt nu när det är så god tillgång till finansiering. Den borde kunna handlas upp till högre multiplar de närmsta åren. Detta i kombination med förvärv bör ge en god kursuppgång.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Förutom preffar så har jag även investerat tungt i fastighetsbolag och även där står jag vid ett vägskäl. Stigande marknadsräntor påverkar inflationen. Fastighetsbolagen har indexregleringar på komersiella hyresavtal och har därigenom höjd för höjda räntor etc. Men med inflation så minskar ju lånet i förhållande till tillgångens värde (inflaterad värdetillväxt). Visst är fastighetsbolagens räntekostnader minimala just nu men jag hade fått för mig att fastighetsbolagen lider i perioder med låg eller ingen inflation eftersom det då är svårt att övervältra kostnadsökningar (i lön mm) på hyresgästen? Är inte nationalekonom så jag har kanske missat ett antal väsentliga fakta som påverkar?

    SvaraRadera
  5. Tjena Gunnar,
    Flera fastighetsbolag ser nog gärna högre ränta då det betyder god inflation och att företag osv går bättre. Castellums förre VD uttryckte sig så vid en aktiespararträff jag var på, att han föredrar högre räntor för då är ekonomin stark och det gynnar även Castellum även om det släpar lite.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...