måndag, oktober 06, 2014

PPM

Jag är inte så intresserad av vanliga fonder egentligen men i PPM är det vad man spelar med så där blir jag tvungen att försöka sätta mig in det. Jag har under ett antal år varit aktiv och gjort fondbyten och ändrat viktning. Sedan en tid har jag funnit fyra innehav jag känner mig nöjd med medan jag hoppat från sten till sten med det femte innehavet.
Just nu ser min PPM ut så här:

Didner & Gerge Aktiefond
Spiltan Högräntefond
AMF Aktiefond Världen
Avanza Zero
Carnegie Rysslandsfond

Rysslandsfonden tog jag in för ett antal veckor sedan och tänkte behålla den ett tag i spekulation att det skulle stiga. Idag valde jag att ta en förlust på ca 6% och göra en omplacering då jag hittat en fond med en strategi som jag gillar.

Jag följer Carnegie på Twitter och de tipsade om Carnegie Strategifond som investerar i aktier med hög direktavkastning och företagsobligationer med hög ränta. Normalt sett har fonden en avgift på 1,5% men i PPM är det ca 0,4% avgift på den. Det här tror jag blir en keeper och hoppas på god avkastning i mina fem innehav och att jag framledes bara justerar viktningen från tid till annan.
Carnegie Strategifond har presterat förhållandevis mycket bra på 1, 3, 5 och 10 år. Just nu är fondens fördelning ca 60% aktier och resten obligationer.

Nu ser alltså min PPM ut så här:

Didner & Gerge Aktiefond
Spiltan Högräntefond
AMF Aktiefond Världen
Avanza Zero
Carnegie Strategifond

Länk till Carnegies sajt och info om Carnegie Strategifond:
http://www.carnegie.se/fonder/vara-fonder/svenska-aktiefonder/strategifond-a/

6 kommentarer:

 1. Ser ut som en bra mix av fonder och jag har själv varit PPM-ägare i några av dem. När det gäller Carnegie så kör jag deras Sverigefond för tillfället.

  Det var faktiskt PPM som väckte mitt intresse för aktier så det går att gå den vägen med. Hoppas nu bara att den nya regeringen håller fingrarna borta från PPM. :)

  Lycka till!

  Mvh DF

  SvaraRadera
 2. Förvånad att du stoppat in Avanza Zero där det inte finns någon rabattvinst.

  Mina nuvarande är
  184291 Carnegie Afrikafond
  333633 JPMorgan India D
  416982 Seligson & Co Global Top 25 Pharmaceuticals
  501981 SKAGEN Kon-Tiki
  679837 Handelsbankens Latinamerikafond

  SvaraRadera
 3. Didrik: Kul att PPM fick dig intresserad av aktier =)

  eloj: Tack för synpunkt. Mja, Avanza Zero är kanske inte lika självklar i PPM men den är ändå avgiftsfri och det är värt något. Jag gillar din mix, där har du täckt in alla världens hörn nästan.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. AMF innehåller, trots namnet, en hel del svenska aktier - är du medveten om det? Du har ju redan flera sverigefonder. AMF har också en globalfond, som är bättre om man vill ha mer viktning också mot utländska aktier.

  SvaraRadera
 5. Ja, jag är medveten om alla svenska aktierna i AMF-fonden namnet till trots. Tacksam för tipset om den andra fonden. Skall kolla på den vid tillfälle.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Hej Petrusko!
  Är väldigt intresserad av denna ränteplacering, men har lite svårt att förstå. Vad är det som talar för att reporäntan kommer att stiga mer än att den ligger ATL (all time low)? Jag är 22 år och har handlat aktivt med utdelningsaktier i nästan 2 år och snubblade precis över denna fond och absolut älskar din blogg som har gett mig stor inspiration till att börja spara i aktier.
  Mvh Skåningen

  SvaraRadera