Runt löning tickar cashen in hos Lendify

 Annons:Jag investerar i sådant som regelbundet pyntar utdelning/ränta och det är en av anledningarna att jag investerat hos Lendify. Nu i slutet av månaden får folk lön och betalar sina räkningar. Som investerare hos Lendify betyder det pengar IN. Det som är en räkning att betala för andra är en intäkt för vissa. När folk köper en ny bil, nytt kök osv och lånar från banken till detta så pyntar de månatligen en räkning till dem. Vanliga aktörer är Handelsbanken och ICA-banken. Lendify erbjuder samma sorts lån men den som står för cashen är vi som investerar i lån hos Lendify.

Själv undviker jag helst att låna pengar till saker som bil och dylikt men jag har förståelse för behovet för andra. Det är bra att möjligheten till finansiering finns. Det skapar möjligheter på många plan. Exempelvis skulle många företag inte bli mycket utav om inte möjligheten till finansiering fanns.

Anyhow nu är vi ju nära löning och det betyder att cashen tickar in hos Lendify. Folk betalar sina räkningar och det är ju till mig de betalar då. En del amortering och en del ränta. 

Räntan tar jag hem medan jag återinvesterar regelbundet i nya lån hos Lendify. Snitträntan efter avgifter de senaste 90 dagarna är strax under 6 procent på långa kontotypen hos Lendify. Efter ev kreditförluster rör det sig väl runt 5 procent. Jämfört med börsens historiska avkastning är det inte så fett men för att vara en ränteplacering är det ganska nice. Det här är ju en annan typ av investering än börsen. Efter avgifter och ev kreditförluster får man tillbaka sina pengar plus ränta. Jag har valt att investera via autokonton där en kreditförlustfond är inbakad. Den funkar på ett ungefär så att den täcker upp kreditförluster som överstiger ränteintäkter. Det kan låta läskigt med kreditförluster men för bolag som sysslar med utlåning är det vardagsmat. Det hör till affären att man tar en viss risk och den har de här bolagen grym koll på. Vad risken är i snitt, vad det kostar. Det är liksom inräknat i kalkylen.

Denna investering har jag som komplement till min börsportfölj. Som en diversifiering, det är nice med flera olika pengaströmmar. Ränteintäkter som denna beskattas med 30 procent och det drar Lendify av och rapporterar till Skatteverket.

Läs mer om Lendify på deras sajt. Om man är sugen på att investera hos dem kan man få 500 kronor i bonus via länken nedan. Bonusen dyker upp på kontot när man har investerat 20.000 kronor.

https://lendify.se/petrusko

Det här är som sagt ett sponsrat inlägg och du kan läsa om mitt samarbete med Lendify i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/p/lendify.html

Annons.

5 kommentarer:

 1. Tre månader nu sedan Lendify tog bort möjligheten till att följa nettoavkastningen, dvs det viktigaste nyckeltalet - avkastning efter avgifter och kreditförluster. Helt oacceptabelt. Som om Avanza skulle säga - sorry vi tar bort er avkastningsdata pga en uppdatering, ni får tillbaka den till sommaren..kanske

  Sen när VD och vice VD slutar så är det nog för att jag ska få lite dåliga vibbar och avsluta testet.

  Blir Akelius D istället, eller annat som känns bättre.

  SvaraRadera
 2. På ränte inkomsten dras 30% skatt. Det är knappt att inflationen täcks. Kommer det kunnas tecknas på ISK eller motsvarande i framtiden?

  SvaraRadera
 3. Igen: Gå inte i fällan och placera dina pengar på lendify. Du står med risken och avkastningen är låg i förhållande till den risk du tar. Snittet ligger runt 5-6% per år. Sedan dras 30% skatt vilket ger ett netto på 3,5%-4,2%. Nej, det här är inget bra alternativ. Andrahandsmarknaden är ett skämt då det kan ta flera månader att sälja sin portfölj om du inte är beredd på att sälja portföljen med förlust.

  Det här är ett bra alternativ för ägarna till lendify och diverse bloggare som gör reklam för skiten.

  Förlorarna är vi vanliga småsparare och de som lånar pengar hos lendify.

  Petrusko säger att han har en liten andel av sina pengar i lendify. Bara det signalerar att det är skräp.

  SvaraRadera
 4. Igen: Gå inte i fällan och placera dina pengar på lendify. Du står med risken och avkastningen är låg i förhållande till den risk du tar. Snittet ligger runt 5-6% per år. Sedan dras 30% skatt vilket ger ett netto på 3,5%-4,2%. Nej, det här är inget bra alternativ. Andrahandsmarknaden är ett skämt då det kan ta flera månader att sälja sin portfölj om du inte är beredd på att sälja portföljen med förlust.

  Det här är ett bra alternativ för ägarna till lendify och diverse bloggare som gör reklam för skiten.

  Förlorarna är vi vanliga småsparare och de som lånar pengar hos lendify.

  SvaraRadera
 5. Om man inleder ett samarbete med lendify, så anser jag att du tappar möjligheten att vara opartisk i din bedömning av lendify. För jag antar att du inte kan/får skriva något negativt om detta enligt ditt avtal med lendify. Synd att pengarna ska styra så du tappar möjligheten vara objektiv. Jag undviker denna produkt pga detta.

  SvaraRadera

Castellums VD slutar

  Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp ti...