lördag, juli 07, 2018

Autoinvest Kort - Månatligt cash flow med LendifyJag har flera konton hos Lendify av typen "Autoinvest Kort". Dessa löper på en tid upp till 60 månader och cirka 4 procent avkastning efter kreditförluster utlovas. Jag har nu som sagt flera sådana här konton och snitträntan på dem ligger på lite drygt 5 procent. De där 4 procenten ränta som Lendify "utlovar" är efter kreditförluster och de ligger på cirka 1 procentenhet varpå mina dryga 5 procent i slutändan kommer ge mig dryga 4 procent. Jag tycker det är attraktivt och jag gillar verkligen att jag får räntan och amortering varje månad. På ränteintäkter som dessa betalar man 30 procent skatt på "vinsten", den ränta du erhåller alltså. Bra att tänka på om du jämför med någon annan investering som du kanske har i ett schablonbeskattat investeringssparkonto.

Det här med kreditförluster som jag nämnde det funkar så att när man investerar via ett autoinvestkonto så finns det en kreditförlustfond som täcker upp så du inte drabbas av kreditförluster. Den täcker upp den amortering som du går miste om varpå du går miste om räntan i det fall det går så långt att en låntagare inte betalar. Därför pratar man om 4 procent efter kreditförluster, du tappar ju lite ränta på de där enstaka lånen som inte kommer betala. Det är en medveten kalkylerad risk som banker tar på den här typen av lån.

Det finns även ett "Autoinvest Lång" som har en löptid på upp till 120 månader och där pratar Lendify om en ränta kring 6 procent efter kreditförluster. Här har jag nog haft lite oflyt för det kontot jag har av denna typ har en snittränta om dryga 5 procent vilket efter kreditförluster kommer ge mig dryga 4 procent i slutändan. Inte fantastiskt. Man skulle kunna ta det säkra före det osäkra och köpa konton på andrahandsmarknaden och sikta in sig på just den räntenivån man eftersträvar men jag kommer före det starta ett nytt långt konto och se vad jag kommer upp i för ränta på det. Well, jag gillar den korta kontotypen och kommer investera mer i den innan jag ger mig på det där andra.

Jag har ett samarbete med Lendify och märker därför ut det tydligt i detta inlägg med den rosa bannern överst och med denna infotext här nere. Längst ned finns även en länk med mer info om mitt samarbete.

Läs på om Lendify om du är intresserad. Jag har flera inlägg här på min blogg och Lendify har bra info hos sig naturligtvis. Om du bestämmer dig för att skaffa ett konto hos dem kan du göra det via min länk här och få 500 kronor extra att investera för om du investerar minst 10.000 kronor. Här är länken: www.lendify.se/petrusko

Info om mitt samarbete med Lendify.

14 kommentarer:

 1. För 10 500 kr utan återinvestering ger det typ 27 kr i månaden i kassaflöde i 5 år och efter skatt. Bosse

  SvaraRadera
 2. vilken % av kapital har du innestående hos Lendify?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ungefär lika mycket som jag har i Latour, strax under 2 procent av portföljen.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag har också investerat på Lendify,köpt ett 50-tal konton på andrahandsmarknaden och bara korta,tyvärr finns det övervägande manuella samt långa konton,så det rä svårt att komma upp i höga investeringar då det är mkt smålån,men man får då gå in dagligen och köpa,Min filosofi är köpa till min 5% ränta samt ej över 103% provision,tycker det verkar mkt bra,har inga kreditförluster hitills

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Carl,
   Jag har köpt ett gäng konton jag med, tycker det funkar bra.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Jag sålde min lendify portfölj. Bland annat på grund av att avkastning kontra risken är riktigt dålig. En annan anledning är att deras svansföring är lite väl hög. I Sverige är det därför savelend som gäller. I Europa mintos. Bägge överlägsna lendify.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Jag har inte synat de där två jättenoga men jag har inte sett andra alternativ med lika låg risk som Lendify erbjuder. Jag föredrar lite lägre avkastning men avsevärt lägre risk. Pengarna sprids över många olika låntagare med rimlig kreditvärdighet. INvesteringen är backad av kreditförlustfonden och Lendify är backat av Lindorff som tar över hanteringen av lånen om Lendify skulle hamna på obestånd.
   Så det är ju lite vad man eftersträvar, högre ränta kan man få på en rad olika aktörer men det kommer till en betydligt högre risknivå.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej Petrusko,
  Har följt din blog länge och uppskattar det du skriver.

  När det gäller Lendify är jag inte helt 100 men däremot har jag skickat in en hyfsad sudd i Kreditfonden efter tips från en kollega.

  De betalar också ut månadsvis. Avkastning under första halvåret 3,75% och i Juni 0,85%.

  Tycker detta känns stabilare och säkrare än Lendify då vi pratar företag.

  Kollegan som tipsade om detta har haft en avkastning på 0,6% per månad sedan start och dessutom kan du äga detta i en ISK.

  Tacksam om du kunde kolla vad du tror och återkomma.

  Trevlig helg och surt att vi förlorade.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Malte,
   Tack för din kommentar. Jag har tittat på den där KReditfonden vid tidigare och tyckte spontant den såg intressant ut. Det finns även en med liknande namn där Bengt Dennis är med, Nordic Credit Partners heter den. De ser bägge intressanta ut. Värda att spana närmre på.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Vad jag förstår så är risken högre i Savelend då dom inte har någon kreditförlustfond,som jag kunnat utröna

  SvaraRadera
 7. För mig är det obegripligt att kunna så mycket om aktier och fonder och sedan investera i Lendify. Att sitta och vara nervös om folk ska ge mig mina pengar för en ränta på 4-5 % samt att jag behöver betala skatt på det. Jag tror att du; petrusko är sponsrad av dem och stöttar dem på grund av det. Innerst inne kan du inte gilla dem. Det finns många bättre sätt att förvalta pengar. De andra nappar på 500kr i nytillträde. Bara det är en varningsklocka. Lycka till. Inget för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej unknown,
   Det kanske är det som skiljer oss åt då, min kunskap om placeringar. Den som kan en del om investeringar har inga problem att se det attraktiva i en ränteplacering. Passar kanske inte alla strategier, det är upp till var och en. Det är ett pålitligt kassaflöde okorrellerat med börsen. Ett suveränt inslag för de som redan har pengar, att bevara och skapa kassaflöde. Värst orolig över pengarna behöver man inte vara. Risken är betydligt lägre än en placering på börsen. Lite lägre potential, betydligt lägre risk.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Det spelar ingen roll hur mkt man kan om aktier och fonder,det är för många omvärldsfaktorer att ta hänsyn till.Speciellt när börsen gått upp så många år i rad är sannolikheten större för ett kursfall.Jag har själv handlat med börsinstrument i 35 års tid och varit med om alla börsfallen under denna tid och sprider därför mina investeringar på flera instrument.Preffar är ju populära och erbjuder inte speciellt högre räntor än P2P lån som inte korreleras med en börsnedgång,men alla ser vi olika på saker och ting

  SvaraRadera