tisdag, april 03, 2018

Bra kassaflöde med LendifyI februari började jag investera hos Lendify och nu i mars fick jag mina första ränteintäkter från dem. Lendify erbjuder samma sorts lån som storbankerna men eftersom de inte är en storbank kan de erbjuda bättre villkor och får huvuddelen av kunderna via prisjämförelsesajter. Det är peer 2 peer lån och jag lånar ut mina pengar via Lendify till en lång rad olika låntagare för att sprida risken. Via vad de kallar autoinvest sprider de mina pengar i små portioner på olika låntagare för att hålla nere min risk. 10.000 kronor sprids tex på 40 st olika lån.
Det finns ett autoinvest lång och ett kort och de är på cirka 10 respektive 5 års löptid. Så lång tid lånen löper alltså, den tid låntagarna betalar av lånet på. Det långa kontot ger cirka 6 procent ränta och det korta cirka 4 procent.
Jag har skaffat bägge typer av konto för att testa mig fram och det långa har landat på 5,7 procent ränta medan det korta inte är fullt investerat ännu och ligger på goda 5,43 procent. Det tror jag sjunker lite i takt med att det fylls med fler lån.

Räntan och amorteringen betalas månadsvis av låntagarna och det dimper in per respektive lån vilket för mig innebar att kring den 20:e mars började det ticka in pengar varje dag fram till månadsskiftet.
Det är ett väldigt fint kassaflöde som öser in varje månad och jag gillar det.

Funderar du på att investera hos Lendify kan du läsa mer hos dem eller här på min blogg de inlägg jag skrivit tidigare. Om du bestämmer dig för att börja investera hos dem kan du få 500 kronor extra om du använder min länk här. Minst 10.000 kronor måste man investera för att få 500 kronor extra.

Här är länken: www.lendify.se/petrusko

Jag har ett samarbete med Lendify som sponsrar det här inlägget.

Läs om mitt samarbete med Lendify.

15 kommentarer:

 1. Kul att det går bra med ditt konto.
  Det blir väldigt intressant att följa, önskar minst ett inlägg i månaden.
  /Filly

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Filly,
   Tack för din kommentar. Japp jag kommer uppdatera löpande hur det går med Lendify.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Vi har förstått att du är sponsrad, men lite lägstanivå på påståendena kan man väl begära ändå. Floskeln "eftersom de inte är en storbank kan de erbjuda bättre villkor" är ju direkt felaktigt och missar ju totalt poängen som är att p2p-lån innebär en större risk som du får betalt för att ta. Det är inte så romantiskt och onyanserat att Lendify kapat bort de elaka kapitalistbankerna och på så sätt gynnar konsumenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Att storbanker är elaka är inte min åsikt, jag har fram till nyligen själv ägt HAndelsbanken tex. Lendify kan pressa räntan tack vare att de inte är en storbank med tillhörande kostnadsmassa. Det är så de får kunder, genom att erbjuda en bättre ränta.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej, återigen felaktigt. Det är exakt som Anonymous säger. Anledningen att DU kan få bättre betalat är för att låntagarna med mycket större sannolikhet kanske inte kan betala tillbaka lånet.

   En LÅNTAGARE betalar upp mot 10% i effektiv ränta, varför tror du inte de lånat via sin bank? ja för att de förmodligen inte har tillräckligt god inkomst för att låna pengar. Då vänder man sig till Lendify. Precis som om du köper Junk-bonds, varför tror du att du får bättre ränta i en kreditobligation med lägre rating? jo för att sannolikheten för inställda betalningar är större än trippel A.

   Exakt samma sak här fast p2p upplägg mellan människor, trustbuddy gick i konkurs. Det har ingenting med att de "kapat bort banken"

   Radera
  3. Tjena RKN,
   Jag förstår inte vad din agenda är men Lendify erbjuder samma sorts blancolån som bla Ikano och ICA-banken men de erbjuder kunden lägre ränta än dem. Kunderna kan få lån hos i princip vilken bank de vill men de väljer Lendify för att de erbjuder bäst villkor. Beträffande räntan sätts den individuellt precis som alla banker gör. De med bäst betalningsstyrka får lägst ränta och de med sämst får högst ränta. Spannet är från 2,95% upp till över 10% jämfört med tex Ikano som har från 3,75% till 11,95%.

   Du skriver nonsens som inte alls stämmer. Trustbuddy var ett fuffensbolag, Det bolaget har ingenting med varken Ikano eller Lendify att göra.

   Om Lendify skulle hamna på obestånd så tar Lindorff över driften. Dina utlånade pengar är mellan dig och låntagarna. Eventuella likvider står på bankkonto som omfattas av bankgarantion, tror det är via Handelsbanken.

   Vill du kommentera mer så är du välkommen efter att du läser på och skriver vettiga saker istället för strunt som inte stämmer.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Det är ett himla klagande hela tiden. Han skriver klart och tydligt ut att det är ett sponsrat inlägg. Vill man, så läser man. Vill man inte, nej då scrollar man vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   Tack för din kommentar. Ett rimligt resonemang du har där.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hört en del om andrahandsmarknaden för lån på lendify. Finns det någon som har erfarenhet av dessa, har hört att dom ska vara krångliga då man måste deklarera dessa köp och/eller försäljningar av dessa? Funderar även över beskattningen på intjänad ränta, går denna att kvitta mot något som tex. Räntekostnader på ett huslån eller annat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Andreas,
   Tack för din kommentar. Jag har själv inte använt andrahandsmarknaden ännu så jag har ingen erfarenhet av den. Ja skatten på ränteintäkter kan man kvitta mot ränteutgifter såsom bostadslån.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag har köpt och sålt konton på andrahandsmarknaden. Det funkar väldigt smidigt Dock vill jag poängtera att kolla igenom lånen innan man köper. Har sett konton som ligger tungt viktade i ett stort lån som är på väg till inkasso. Själv köper jag bara konton som omfattas av kreditförlustfonden.

   /Polaren Per

   Radera
  3. Tjena Polaren Per,
   Tack för din kommentar. En mycket bra input och jag instämmer i att jag aldrig skulle köpa eller investera i lån som ej omfattas av kreditförlustfonden.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Bra och vettigt inlägg, Petrusko upplyser om nya sätt att tjäna pengar men säger samtidigt att han är sponsrad vilket är bra. Läs då inte om ni inte vill. Jag tycker det är nyanserat.

  Mvh Andreas

  SvaraRadera
 6. Hej, investerar i p2p i Litauen finbee.lt och får 14-18% ränta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Av räntan att döma låter det ju riskabelt men å andra sidan är det ett helt annat land med andra förutsättningar. Svenska P2P-lån till företag ger kring 10-12% så det är kanske rimligt det du investerar i i Litauen. Lycka till med dina investeringar

   Mvh petrusko

   Radera