tisdag, mars 20, 2018

Nytt konto hos LendifyJag har investerat hos Lendify i ett Autoinvest lång. Det är peer 2 peer lån där jag lånar ut mina pengar och med det här autoinvestkontot sprids mina pengar på en lång rad olika låntagare för att hålla nere risken. Jag började med en klumpsumma och har hunnit med att sätta in mer pengar. Nu är mina pengar investerade till en ränta om 5,7 procent och en löptid om 103 månader. Det tycker jag är tillräckligt nära "cirka 6 procent" som Lendify säger att det skall ge.

Nu har jag satt in ännu mer pengar och jag har startat ett nytt konto med inriktning Autoinvest kort. Där är löptiden upp till 5 år och en förväntad avkastning om cirka 4 procent. Jag vill testa och se även hur det här korta kontot fungerar. Skulle jag ha tur och landar i en avkastning på lite drygt 4 procent så är det ju toppen. Jag hoppas att jag inte hamnar för långt under 4 procent då jag ser Akelius Spar 3-års konto med 3,5 procent ränta som ett alternativ. Hos Akelius kan man komma ur kontot mot en straffavgift på minst 4 procent. Hos Lendify kan man sälja kontot på andrahandsmarknaden som verkar fungera bra i normalfallet. Hamnar bara räntan en bit över 3,5 procent tycker jag det är klar fördel Lendify.
Jag har precis fört över pengarna till kontot så ännu har de inte investerats. Jag håller tummarna att jag landar kring 4 procent.

På sådana här investeringar betalar man 30 procent skatt på räntan man erhåller. Bra att veta. Så är det generellt med ränteintäkter.

Man kan välja att låta ränta och amorteringar återinvesteras automatiskt men jag vill ha ett kassaflöde och tar det. Istället gör jag manuella insättningar när jag vill investera mer.

Läs på om Lendify, jag är glad att jag gjorde det. Om du ska börja investera hos Lendify kan du få 500 kronor extra via min länk nedan. Förutsättningen är att man investerar minst 10.000 kronor.
www.lendify.se/petrusko


Jag har ett samarbete med Lendify som sponsrar det här inlägget.

Info om mitt samarbete med Lendify.

6 kommentarer:

 1. Lendify fungerar bra för mug med, men skulle vara så mycket bättre om målavkastningen låg 1% till, dvs 7% på lång.
  Hoppas även att de fortsätter utveckla sidan mycket sant att de släpper ännu en till obligation för att det känns tryggare.
  Tycker dina rapporter om lendify är super, fortsätt så.
  / Filly

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Filly,
   Tack för din kommentar. Kul att höra att det funkar bra för dig också. Jag är än så länge väldigt nöjd med mitt långa konto och utforskar andra delar som det korta kontot nu men jag tänkte spana in andrahandsmarknaden på sikt. Just nu orkar jag inte spana på allt samtidigt utan får ta det på lite sikt.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko, mina första 10000:- investerade o lite av en besvikelse att få 4,93/102 mån på lång autoinvest. Hur långt ifrån indikerade 6% kan de ligga utan att det är lite av falsk marknadsföring för just autoinvest-tjänsten. Hur funkar det med bokus-femhundringen? Kommer den in som "investeringsbart" kapital//Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Henrik,
   TAck för din kommentar. Om du har investerat 10.000 kr totalt så är ju inte 4,93% värst roligt, det hade jag varit missnöjd med. Om det är så att du ännu inte är fullinvesterad så vänta du till hela beloppet är investerat. De gör beräkningar och sätter samman ett knippe lån som baserat på ditt totala belopp du investerar skall mynna ut kring 6%. 500 kronor bonusen tror jag skall poppa upp på ditt huvudkonto direkt när du har 10k investerat i lån. Yes det är investeringsbart kapital som du själv får investera.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko, tack för snabbt svar. Ser att det är en skvätt på 250:- kvar men det lär ju inte jämna ut det från 4,93% till upp mot 6% när det totalt är 10 000:-. Det är ju bättre det tar lite längre tid men ligger på mellan 5,50% och 6% än som det bli nu. De borde nog skruva lite på sin autoinvest funktion eller får de annonsera en mer realistisk ränta. Känns som de fiskar kunder med större lockbete än vad det kan bli i deras modell. Inte helt bra tycker jag. OK, då kanske du å jag har varsin femhundring snart då....undrar vart de pengarna kommer ifrån? Räntemarginal...hmmm //Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henrik,
   Aj då, näe 250 spänn lär ju inte förändra mycket. Tackar, ja de 500 kronorna är ju en liten boost i avkastningen åtminstone.

   Mvh petrusko

   Radera