måndag, mars 26, 2018

Köpte mer Latour idag och ny plan för framtida köp


Idag köpte jag ännu mer Latour för 91,8 kronor och medan jag redan köper regelbundet och har gjort ganska många köp hittills i år har jag funderat ut en plan för framtida köp.
Det grundar sig dels i att jag vill vikta upp Latour i portföljen och dels i funderingar kring hur jag skall göra med kassaflödet från mina investeringar hos Lendify.
Jag får både amorteringar och ränta varje månad och på det viset är de pengarna lite speciella eftersom de utgör en del "eget kapital" utöver räntan. Ännu har jag inte räknat in detta kassaflöde i min vanliga budget utan jag har funderat fram och åter hur jag skall göra med det.
 Jag har landat i att jag skall använda det kassaflödet i att köpa ännu mer aktier regelbundet och framöver är det mer specifikt Latour jag skall köpa. Nya investeringar hos Lendify gör jag genom att manuellt sätta in mer pengar. Läs inlägg jag skrivit om Lendify.

Nu väger Latour kring 1 procent av min portfölj och jag vill gärna vikta den betydligt tyngre än så. Latour bjuder på riskspridning i sina fina innehav och de har presterat en fantastisk avkastning historiskt. Utdelningen som de höjer stadigt kommer sannolikt höjas kring 13 procent nästa vår baserat på info i senaste rapporten. Utdelningen för 2017 betalas nu i maj och är på 2,25 kronor vilket på kursen 91,8 kronor ger en direktavkastning om 2,45 procent. Inte så fett men de höjer den stadigt som sagt.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Hej Petrusko! Hur ser du på att ha Latour som kärninnehav i portföljen? Jag har under den senaste tiden lastat in så Latour utgör ca 40% av min portföljd tätt följt av Investor. Men har fått blodad tand på just latour nu medtanke på rimlig kurs och ljus framtid. Undrar eftersom du bygger kärninnehavet på Axfood och Castellum. För låg da i Latour?
  // Oskar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Oskar,
   Tack för din kommentar. Latour skulle utgöra ett bra kärninnehav med sina fina egenskaper. Jag har historiskt varit lite försiktig med viktningen på grund av att direktavkastningen är så låg men med min nuvarande budget skulle jag kunna kosta på mig att ha den som kärninnehav. För mig skall kärninnehaven också väga tungt i portföljen och därför klassar jag det inte som ett sådant och av den anledningen tar det lång tid för mig att göra det. Det tar tid att komma upp i stora belopp.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för bra svar!

   Skulle vara intressant att få en bild av vad du tycker är bra viktningen av en portfölj. Sett till tidshorisont etc. Låg Da antar jag är rimligt, om man kan räkna med bra utdelningstillväxt sett på 20 år ex latour. Och vice versa. Med Avanza får man ju väldigt överskådliga diagram för att se vikten utan att visa värdet. Men du är bossen ;)

   Radera
 2. Jag har även köpt Latour i 3 omgångar vid rekyler under senaste tiden,men jag köper för 50-80tkr per gång och det utgör då ca 8% av portföljen.Tycker 1% innehav blir väldigt spretigt och svårt att följa.Försöker begränsa innehaven till min 5%

  SvaraRadera
 3. Har bytt Latour mot Indutrade...

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad är poängen att köpa aktier för återbetald principal från Lendify och inte återinvestera denna istället? /D

  SvaraRadera
 5. Skall öka på en del i Latour också, känns ju rätt bra att passa på nu.

  SvaraRadera