fredag, december 22, 2017

Video om fonder. Lättförstått och bra info


Det här är en video om börsspar generellt och indexfonder specifikt. Av Jan Bolmeson som är mycket insatt och kunnig på ämnet. Videon är cirka 19 minuter och mycket informativ. När du har sett den kommer du känna att du har mer kunskap om fonder och börsspar. Inte för att det behövs men jag vill verkligen betona att Jan har rätt i sitt resonemang. Ett resonemang som vilar på gedigna studier och statistik.

Läs mer: Min favorit bland globalfonder.

8 kommentarer:

 1. Snart börjar Petrusko med dom där lurendrejeri-träden också! ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bolmeson säger att han har svarat på frågor om träden många gånger förut men jag kan aldrig hitta dessa svar. Man köper ju inte några träd när man skickar pengar till Better Globe och man köper heller inga aktier i något bolag, så vad är det egentligen man köper? Kan Bolmeson redogöra för pengarnas väg från kontot till träden och tillbaka? Kan har redogöra för årsredovisningar för alla bolag involverade i "projektet". Hur ser investerarskyddet ut i Kenya? Hur är det möjligt för ett gäng klåpare utan näringslivserfarenhet men med erfarenhet av pyramidspel och fängelser, att skapa en så hög avkastning som 15 procent per år under 20 års tid? (Jmf t ex SCAs avkastning på eget kapital). Varför pratar Bolmeson förresten inte längre om bedrägeriet Bridge där tusentals svenskar lurades på sina besparingar av Bolmeson m fl? Tyvärr är det ju så att personer som inte genom en snabb genomlysning av Better Globe inser att det handlar om skit för att lura av folk pengar är ekonomiskt svagsinta, vare sig man nu kallar sig Petrusko eller Nordnet.

   Radera
 2. Well, även om man skriver i kommentatorsfältet kan man påverka en del investerare, och för den delen bloggare.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 3. Och sedan när indexfonderna står för 100 % av handeln och följer ett index de själva skapar.. /HJ

  SvaraRadera
 4. Tack för en bra video. Jag tänkte fråga dig petrusko vart är mest förmånlig att ha fonderna, vänlig aktiedepå eller investeringsparkonto? Jag menar fonder som inte delar ut pengar varje år. Tacksam för svar.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Orkar inte lyssna på allt...20 min.... Men om Indexfonder växer i storlek och om låt säga 30 år, har en så stor andel i företagen så att de får rösträtt. Då måste ju indexfonderna helt plötsligt ta ställning i sakfrågor och hur kan man då vara passiv? Iden med Index faller ju då?

  En annan sak är att om jag hade fått välja... köpt SIXRX index eller D o G Aktiefond 1994 när de startade. Då hade jag helt klart valt det senare. De har ju totalt utklassat alla index med råge. Sen finns det ju mycket skit också men en del fondbolag som kostar verkar faktiskt slå index på sikt.

  SvaraRadera
 7. Spelar ingen roll om så Bolmesson hade listat ut alkemi. En bedragare och skojare borde inte få uppmärksamhet

  SvaraRadera