Ännu fler Volati preferens

Idag köpte jag fler Volati preferens för 96 kronor per st. Det var en order med lång giltighet som jag lade in nyligen. Jag behövde inte vänta länge på att den här goingen gick igenom alltså =)
Utdelningen är 8 kronor per år fördelat kvartalsvis, på dagens köp är direktavkastningen cirka 8,33% och nästa utdelning är i februari.

Jag har en snittkurs på över 100 kronor i det här innehavet, jag deltog i introduktionen i somras på 106 kronor men då jag tyckte den var prisad i högsta laget tog jag det försiktigt. På introduktionsdagen eller där i kring köpte jag fler på 102 kronor och efter det har jag ökat vid flera tillfällen.
Dagens kurs om 96 kronor är den lägsta jag hittills slagit till på. Sett till bolagets finanser så är 96 kronor hyggligt rätt pris och har man lite is i magen och tålamod att vänta så får man nog möjlighet att klippa in den kring 94-95 kronor också. Det här är alltså ingen lågriskare men jag tycker risk/reward är ok i den.


Mer info om Volati preferens hos Avanza

3 kommentarer:

  1. Tack för en mycket intressant blogg. Jag följer den typ dagligen och gillar din strategi. Nu har jag en summa pengar som jag behöver om två år (som inte ingår i mitt "vanliga" sparande). Vad tror du om Carnegie Strategifond? Den har ju lite samma inriktning som din strategi

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym,
    Jag gillar Carnegie Strategifond och den skulle kunna vara en del av investeringen när man behöver pengarna om två år. Jag är väldigt konservativ i min syn på placeringar när man som i ditt case behöver pengarna om två år. Egentligen tycker jag nog att man skall ha bortåt 100% på ett bankkonto (SBAB har bortåt 1% ränta) men vågar man ta lite risk med pengarna kan en plan vara att ha en övervägande majoritet av pengarna på bankkonto och en liten del i tex Carnegie Strategifond.

    Den där fonden skulle kunna backa 50% på två år, fråga dig om du tycker det är ok. Kanske en risk du är villig att ta med tex 10% av kapitalet.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Petrusko här. Fundera lite kring om du är beredd att riskera pengarna. 2 år är trots allt inte så lång tid och mycket kan hända. Jag rekommenderar dig att ta en titt på https://www.compricer.se/sparande/ Där kan du gratis jämföra sparkonton med/utan insättningsgarantin med/utan bindingstidbindningstid etc.

    Mvh
    Andreas

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...