Bli grymt rik på aktier. Bok av Anders Haskel

Så enkelt är det att bli miljonär. 
Författare: Anders Haskel.


Här går vi rakt på sak: Det här är förmodligen den bästa boken som finns på svenska om att göra sunda och bra placeringar på aktiemarknaden på lång sikt. Haskel skriver på ett mycket lättläst och tydligt vis om att spara på börsen på lång sikt, via fonder eller direktägande i aktier.

Man får läsa om vad man skall tänka på inför ett aktieköp, hur man bygger en bra portfölj som kan ge bra avkastning. Haskel går igenom värdering och hur man hittar bra bolag, vad man skall titta på samt hur man undviker dåliga bolag. Längst bak i boken finns en ordlista över vanliga ord i en årsredovisning med utförlig förklaring. Det finns även ett kapitel om hur man tolkar informationen i en årsredovisning.

Den som läser denna bok noga och verkligen tar till sig det som Anders Haskel skriver, den personen är sannolikt en riktig börsvinnare på lång sikt. Det är mäkta goda råd han bjuder på i boken!

Boken är mycket läsvärd oavsett vad man har för kunskapsnivå och sparplaner. Spar till pension eller kanske till barn kan i många fall bli väldigt mycket bättre genom kunskap man får i denna bok.

Har du koll på det här med ränta på ränta-effekten? Om någon säger att du sannolikt skulle kunna spara ihop till en miljard kronor... Läs om ränta på ränta och just detta exempel i boken.

Det var ett stort nöje att läsa den här boken och jag fick många tankeställare och bra citat med mig i bagaget av att läsa den, utöver matnyttig info om sparande förstås. Jag tycker som sagt att boken var superbra och rekommenderar den verkligen. Köp den, läs den, ge bort den i gåva och gör en vän en stor tjänst.

Länk till boken hos Adlibris. 

2 kommentarer:

  1. Det är lite svårt att avgöra vad du egentligen tycker om boken när länken till adlibris går genom Tradedoubler...?

    SvaraRadera
  2. Låna den på biblioteket, läs den, lämna tillbaka den ;-)

    SvaraRadera

Realty Income bokslutsrapport 2023

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Nu är det ett tag sedan jag skrev om Realty Income varpå jag passar på att riva av ett...