måndag, oktober 20, 2014

The Little Book of Big Dividends

 


Häromdagen läste jag ut min allra minsta bok om aktieplaceringar. Den ingår i någon sorts serie med koncept att formatet är väldigt litet. Ganska behändigt faktiskt.

Boken är mycket lättläst och handlar om att investera i utdelningsaktier där stor vikt läggs till utdelningstillväxt. Påståenden understöds med hänvisning till källa och boken/författaren är förtroendeingivande. Att man bör satsa på just utdelningsväxare finns det mycket bra anledning till vilket man får presenterat för sig.
Exemplaret jag läste trycktes 2010 och för att vara en bok är det ju relativt nyligen. Exempel och bolag osv som tas upp kändes därför bekant och inspirerande.

The Little Book of Big Dividends är en mycket bra bok att börja med. Om man inte redan läst massor av böcker i ämnet är den här toppen. Efter man har läst denna kan man med fördel läsa The Single Best Investment som är en annan bok med samma budskap. Den är utförligare men inte lika lättsmält.

Jag har läst väldigt många aktierelaterade böcker och även om jag läst The Single Best Investment flera gånger fann jag nöje och nytta i att läsa The Little Book of Big Dividends. 3 kommentarer:

 1. Man tackar för tipset. Den dagen man slutar lära sig är man död.. ;-)

  SvaraRadera
 2. Kanon, jag har läst the single best investment, tänkte besätlla denna bok nu... Alltid trevligt med nya perspektiv och ny kunskap :)

  Mvh
  Tecknet194

  SvaraRadera
 3. Har den på ljudbok, o lyssnat på den rakt igenom. En av de bästa tillsammans med Get rich by dividends :-)

  SvaraRadera