tisdag, januari 22, 2019

Jag ringde och pratade med Lendify


Jag har haft ett samarbete med Lendify ett bra tag nu och jag har funderat kring det där och kommit fram till att nu tar vi en paus. Jag ringde till Lendify och sade som det var och så här är det.

Jag tycker Lendify är ett jättebra komplement till mina investeringar på börsen och jag gillar det verkligen. Det var också en grundpelare i att jag började samarbetet med dem från första början. Nu får det också vara en anledning till att det är dags för en paus. Nu vill jag fortsätta med min grej, investera och skriva om Lendify men utan att få betalt för det. Visst har det varit grymt nice att få en slant för att skriva om det jag gör och gillar men då finns samtidigt en ingång för er läsare att fundera om jag skriver för att jag får betalt eller för att jag menar det jag skriver. Långt ifrån alla känner till min bakgrund där jag under 20 år byggt upp ett förtroende genom att skriva sunda saker om investeringar på nätet. Därför har jag idag meddelat Lendify precis som jag skriver här att nu tar vi paus från de där goa pengarna de pyntat mig och framöver skriver jag fortsatt om min grej men utan det där sponsrade samarbetet.

Mina investeringar hos Lendify är i storlek kring 2 procent av min börsportfölj och det är i den storleken jag låter många innehav i börsportföljen ligga på. Ett sätt att hålla nere risk genom riskspridning över flera mindre innehav. Kassaflödet från mina investeringar hos Lendify är i kronor räknat ett väldigt trevligt tillskott varje månad. Pengarna betalas månadsvis och det är till och med så att när en låntagare sitter där hemma och betalar sin räkning så är det direkt till mig pengarna landar. Ja en liten del åtminstone, alla lån är ju uppdelade i små delar fördelade hos många investerare. Det betyder att redan i mitten av månaden då de allra tidigaste betalarna kommer igång så tickar det in pengar för att öka fram till månadsskiftet då de mesta pengarna kommer in. Mina investeringar är fördelade på flera hundra olika lån och de utgör dessutom en väldigt liten del av varje lån, ofta 250 kronor per lån bara. Det betyder ju också att det är flera hundra lån som varje månad tickar in pengar till mig och just där vid månadsskiftet så är det en väldigt nice slant som trillar in. Jag återinvesterar en del och en del skickar jag över till min börsportfölj och investerar i aktier.

Vill man börja investera hos Lendify kan man få 500 kronor extra genom att använda min länk. De bonuspengarna dyker upp när man investerat 20.000 kronor. www.lendify.se/petrusko

Inlägget är sponsrat av Lendify.

8 kommentarer:

 1. Bra, sålde min portfölj så fort andrahandsmarknaden startade. Höga avgifter och hög svansföring smakade illa. Alldeles för dålig avkastning kontra risken man tar, lendify gör bra pengar på ingen risk alls.

  Jag kör numera endast savelend som med fakturor, konsument och företagslån samt utlåning i Polen med känns så mycket bättre.

  Sen är p2p hög risk oavsett. Men gällande lendify så tror jag många bedrar sig gällande kreditförlustfonden. Lär gå upp i rök snabbt ifall det går utför.

  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena P,
   Tack för din kommentar. Ja vi gör väldigt olika bedömning av risken här. Jag är mycket komfortabel i risknivån i Lendify och tycker det är en helt okej ränta man får mtp den rimliga risken man utsätter sig för. Pengarna fördelas på en lång rad olika kreditstarka personer och jag kan inte se ett domedagsscenario utspela sig som innebär att svenska folket på bred front ställer in sina betalningar.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Det behövs inget domedagsscenario för att kreditförlustfonden ska tömmas är min tro. Sen som sagt är avgifterna alldeles för höga. Men vi får se, tycker deras produktportfölj är lite klen men det lär visa sig.

   Radera
 2. Gillar själv Lendify, men tycker nu att avgifterna börjar bli för höga för att det ska vara värt att låsa pengarna även om andrahandsmarknaden gör det lättare att sälja sina lån.

  SvaraRadera
 3. Sweet deal, att du få spons för ett inlägg där du gör slut med sponsorn.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också P2P investeringar är ett intressant komplement, men man ska nog liksom du se till att hålla exponeringen på en inte allt för hög nivå. Fått ca +13 % på Mintos (före skatt) på ett år och det tycker jag varit ok relativt risken med P2P om man nu söker alternativ till aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör som sagts tidigare savelend i Sverige. I utlandet har jag bl a utlåning via mintos. Funkat bra hittills och ligger på, 12.34% för förra året. Tycker mintos fungerar bra.
   /P

   Radera
 5. Det är låg risk på p2p-lån i Sverige vad jag kan se så det är ett bra komplement till aktier. Skatt och avgifter är höga men det blir ändå mycket bättre avkastning än räntefonder.

  SvaraRadera