torsdag, oktober 11, 2018

Börsen skakar men det här tillgångsslaget är stadigt nuBörsen har backat några dagar och just nu är den på riktigt dåligt humör. Kanske är det början på en längre tids nedgång, kanske är det en mindre korrigering som snart är över. Vi får se hur det artar sig.
Min börsportfölj har inte backat lika mycket som index än så länge i nedgången och anledningen till det är att jag har en väldiversifierad portfölj över olika branscher med en tilt mot defensiva verksamheter som Axfood och dagligvaruhandel. Att jag har en stor del preferensaktier bidrar också till att fallet inte blivit lika stort för mig.

Jag har även diversifierat mig med ränteinvesteringar via Lendify och sådana rör sig inte ett skvatt i värde oavsett om börsen skakar utan har sitt värde och räntan tickar in. Naturligtvis är det heller inte riskfritt och om tex arbetslösheten i Sverige skulle dubbleras så kan det resultera i att låntagare får svårare att betala åter och min avkastning blir något lägre. Det är dock ett beprövat tillgångsslag som både små och stora banker haft i många decennier.
 Jag ser det som ett komplement till mina preferensaktier och en bra värdebevarare och risksänkare. Medan hela havet stormar på börsen tickar räntan stadigt in på mina pengar hos Lendify. På den kontotyp jag valt får jag kring 4,5-6 procent i ränta och man kan välja längre löptid och få ännu högre ränta.

Vill man lära sig mer om hur Lendify fungerar, risken med dem osv så är deras blogg en bra startpunkt. Där har de en hel del matnyttigt om det hela. Länk till Lendify: https://blog.lendify.se/

Om du funderar på att börja investera hos Lendify kan du göra det via min länk nedan och få 500 kronor i bonus när du har investerat 20.000 kronor. www.lendify.se/petrusko

Jag har ett samarbete med Lendify och märker därför ut mina inlägg om dem som sponsrade.

Läs om mitt samarbete med Lendify.

7 kommentarer:

 1. Men lite räntehöjningar, bostadskrasch och arbetslöshet, så är Lendify inte mera värd än vilken aktie som helst.
  Svenska staten har under ganska lång tid betalat av sina skulder, men samtidigt har man låtit Svensson skuldsätta sig långt upp över öronen. Man garvade lite åt Grekland, men lär inte garva när bostäderna sjunker med 50-70% i värde när de är belånade upp till taknocken.
  Finns ganska få om ens några safe havens when the shit hits the fan på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. cash is king och jag går in när börsen rasat 25-30% bara en tidsfråga

   Radera
  2. Tjena,
   Nej du är rätt på saken där att det finns knappt något som är riskfritt och så är heller inte de här ränteplaceringarna. Man kan jämna ut riskbilden lite genom att diversifiera. Olika branscher och tillgångsslag osv.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Cash is sällan King
  Det finns dippar men normalt sätt så skall man låta pengarna jobba åt en

  SvaraRadera
 3. Cash is sällan King
  Det finns dippar men normalt sätt så skall man låta pengarna jobba åt en

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jörgen,
   Jag instämmer. Pengarna skall arbeta åt en konstant, därför är jag alltid fullt investerad. Ibland slänger jag mig också med det där "Cash is king" men för mig betyder det då pengarna jag får i utdelning/ränta från mina investeringar. Jag investerar huvudsakligen i sådant som genererar cash, alltså ränta/utdelning.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Vad skulle du säga är bäst att investera i kort eller lång på lendify samt hur länge binder man pengarna?

  Samt har du testat att köpa/sälja befintliga konton?

  SvaraRadera