tisdag, september 04, 2018

Försämringar hos LendifyIdag fick jag ett mail från Lendify med info om några förändringar. Dels kommer de höja sin serviceavgift vilket betyder att lite mindre av avkastningen går till investeraren och lite mer till Lendify. Bonusen från inbjudningslänkar är oförändrad på 500 kronor men man höjer från 10.000 kronor till ett krav på 20.000 kronor investerat för att få bonusen.
Slutligen förlänger de också löptiden på de längsta lånen till 15 år.

Nu använder jag främst kort löptid men jag hade funderingar på att investera mer pengar i långa. Det avvaktar jag med och ser hur det här artar sig. 15 år är attans långt och jag kan undra hur andrahandsmarknaden ser på konton med så lång löptid vid händelse att många vill sälja samtidigt. Jag är inte alls imponerad av de här 15 åren. Lendify skriver också att det är de mer kreditvärdiga låntagarna som efterfrågar den längre löptiden och i praktiken innebär det attans långa lån med låg ränta.

Ja ja, vi får väl se hur det här artar sig. Förändringarna påverkar inte befintliga konton. För mig som investerar mest i korta lån blir det kanske inte så stor skillnad, det är ju hur den högre serviceavgiften till Lendify slår. Det är inte mycket lägre avkastning jag skulle acceptera utan att tycka att det är ganska dåligt.

Förändringarna träder i kraft 17/9.

Vill man investera hos Lendify kan man få 500 kronor extra via min länk. Fram till 16/9 är det vid 10.000 kronor investerat och därefter är det när man investerat 20.000 kronor som bonusen dyker upp. Här är länken: www.lendify.se/petrusko

Jag har ett samarbete med Lendify men jag skriver mina egna ord om mina investeringar hos dem. Därför märker jag tydligt ut mina inlägg om Lendify, att jag är sponsrad.

Läs mer om mitt samarbete med Lendify.

14 kommentarer:

 1. Hej
  Då kanske det är dags att du som kan informera så bra, informerar om hur den gör som vill sälja av sitt innehav av såväl korta som långa.

  På förhand tack !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Tack för din kommentar. Befintliga investeringar påverkas inte av de nya reglerna. Oavsett, vill man sälja gör man det enkelt via Lendifys andrahandsmarknad. Då säljer man sina investeringar och kan göra en fullständig exit om man så vill.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag kommer inte investera mer, men låta min befintliga investering ligga kvar och ticka på. Det här har de garanterat haft med i beräkningen från början, men strategin har varit att locka till sig kunder med bra villkor initialt. Och de har ju fått mycket uppmärksamhet bland bloggare och poddar. "Alla" har med all rätt lovordat upplägget, och det blir intressant hur inställningen blir nu när villkoren försämras.

  Är det för bra att vara sant ...

  SvaraRadera
 3. Sålde av min portfölj his lendify så fort andrahandsmarknaden kom. Tyckte villkoren och avgifterna var dåliga redan då. Lägg på att lendify tar noll risk samt deras höga svansföring så var det inget svårt beslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med gjorde likadant inom minuter efter att ha fått mailet. Den här höjningen skickar helt fel signaler till den som vill spara långsiktigt hos lendify.

   Radera
 4. Ja det låter som försämringar och högre avgifter, förstod inte vem det drabbar.
  Om man har på autoinvest kommer de längre 15 års lånen att smyga sig in där tro.
  I mitt slarviga tänk så låste jag pengarna i 10 år som jag ångrar nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan,
   Ja lån upp till 15 år kommer komma i Autoinvest lång. Jag antar att det inte är så många som väljer så lång löptid dock men vi får se hur det utvecklas.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Som tungt placerad investerare är jag inte heller förtjust i ändrade spelregler,och kommer definitivt inte placera i 15-åriga lån,det är alldeles för lång löptid.Tycker inte heller man skall roffa åt sig mer av kakan när man har ett så stort investerat kapital och tror man biter sig i svansen

  SvaraRadera
 6. Investerade via din affiliate-länk senast men har ännu inte fått bonusen. Överförde 10k och satte på autoinvest. Skickade sedan 5k till men autoinvest har ännu inte hunnit "investera" 10k+. Hur ska det fungera? Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Dennis,
   Tack för din kommentar. Det är när 10k är investerade i lån som bonusen dyker upp.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Bäst vore att de hade tre olika alternativ typ kort 2 år, medel 5-10år och lång 10-15år. Som så många andra påpekat är 15 år väldigt lång tid, har själv autoinvest lång, får fundera ett varv till om jag ska fortsätta så eller ändra upplägg.

  SvaraRadera
 8. Men visst är det så att räntan fortfarande är rörlig (följer 3 mån STIBOR tror jag nu?), man sitter väl inte fast med en låg ränta i 15 år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Gurkan,
   Räntan hos Lendify är rörlig men den utgår från vad den är på de investeringar du har. Så om du har ett konto med bara hög kredtibetyg (A) och därför låg ränta så kommer den fortsätta vara förhållandevis låg även om räntan höjs, för räntan höjs ju på alla investeringar/lån.

   Mvh petrusko

   Radera