Realty Income Q2 rapport 2018


Det amerikanska fastighetsbolaget rapporterade idag för det andra kvartalet 2018.

AFFO per aktie steg 5,3 procent till $0,8. I spåren av stark prestanda passar bolaget på att höja sin guidning för helåret från $3,14 - $3,20 till $3,16 - $3,21 AFFO per aktie.
Jämfört med året innan (30/6 2017) så har utdelningen höjts 4,1 procent. En bit under det historiska snittet som är 4,7 procent tillväxt per år sedan noteringen 1994.

På kursen $55,98 är direktavkastningen 4,72 procent. Utdelningen är på totalt $2,64 och betalas månadsvis om $0,22.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

  1. Hej. Finns det någon, Europeisk ETF via Nordnet som betalar utdelningen, som du anser vettig. Letar, men tycker det är svårt att få fram vettig info. Är inte kund hos Nordnet idag, kör Avanza.

    Tack för en bra blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Tack för din kommentar. Det finns hos Nordnet men de har inte infon så man hittar dem där. KOlla på Vanguard.se och iShares.se de europeiska ETFer de har finns hos Nordnet. Infon är på svenska och är riktigt bra på de där två sajterna. När du hittat en fond du gillar där så vet du vad den heter och kan söka fram den hos Nordnet.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Tack för tipset. Hittade Vanguard All-World (VGWL) som kanske kan vara en tänkbar kandidat. Frågan är ju ifall en direktavkastning på cirka 2% (om jag förstått det hela rätt) som betalas kvartalsvis uppväger nedsidan med courtage och valutaväxlingsavgift. Eller ifall man bör hålla tillgodo med en vanlig index-baserad globalfond istället ?

    SvaraRadera
  3. Dom senaste två åren har inte utvecklingen varit särskilt imponerande. Men långsiktigt ser det betydligt bättre ut. Så en investering nu har väl goda förutsättningar att bli bättre än genomsnittet.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...