tisdag, augusti 07, 2018

Därför delar jag upp det på flera konton hos LendifyJag investerar hos Lendify där jag får 4-6 procent ränta på pengarna beroende på vilken kontotyp jag väljer. Då det fungerar som så att man lånar ut sina pengar direkt till låntagare så är ju pengarna bundna till dess att låntagaren betalar tillbaka. Antingen om det löper hela tiden ut eller att låntagaren löser in det på förhand. För att man som investerare inte skall vara helt låst i sin investering har Lendify skapat en andrahandsmarknad där det säljs och köps befintliga konton. Där kan du sälja ditt konto om du vill ha ut pengarna.

Här kommer så poängen med inlägget:
Jag har valt att dela upp pengarna på flera konton för att hålla kontostorleken i lagom storlek ifall jag vill sälja den. För att du skall få sålt ditt konto behövs ju en köpare och det finns fler som kan köpa ett konto på 5000 kronor jämfört med ett på tex 35000 kronor. Detta reglerar man själv enkelt i investeringsprocessen att man skapar ett nytt konto och gör alla nya investeringar i det när man fyllt upp ett konto till det belopp man satt som gräns. Min egen subjektiva bedömning är att över 15000 kronor blir det snabbt färre potentiella köpare och en sweetspot är kanske kring 3000 kronor.

Är man sugen på att investera hos Lendify kan man få 500 kronor extra genom att använda min länk här. Bonusen dyker upp när man investerat 10.000 kronor. www.lendify.se/petrusko

Jag har ett samarbete med Lendify och märker därför ut mina inlägg tydligt med det.

Läs om mitt samarbete med Lendify.

3 kommentarer:

 1. Bra info,har själv investerat rätt mkt och slagit samman konton då det blev en halv A4 sida ,tänkte dock inte på att kontona blev ett vid sammanslaging ,så nu är dom på 15-20tkr var.Vet du om Lendify kan splitta dom vid ev. försäljning på 2:a handsmarknaden.Tycker även det är för många konton med orealistiska försäjningsprovisioner som bara ligger och smetar ned sidan då dom inte går till affär,max 3veckor sedan skulle dom plockas bort

  SvaraRadera
 2. Registrerade mig via din länk, förde över 10000 och la' det i autoinvest-portfölj. Får se hur lång tid det tar innan det är auto-investerat och om jag då får 500 kr på en gång.

  Tack

  SvaraRadera
 3. Har du köpt några konton via andrahandsmarknaden? I så fall - vilka parametrar tittar du på?

  SvaraRadera