Bättre en fågel i handen än tio i skogen


Ni har hört uttrycket förut och det passar utmärkt när man pratar om att investera på börsen. Innebörden av uttrycket i generella termer är att man hellre väljer en del som är "säker" än mycket mer som man bara hoppas att man kan få.

Klok som en uggla vet jag att de tio fåglarna i skogen är mycket sällsynt att någon fångar. Precis som på börsen där ytterst få slår index på lång sikt och där tyvärr många som jagar den snabba kraftiga avkastningen istället bränner sig och förlorar en hel del kapital.

Hey Zlatan kul om du läser min blogg. Alla ni andra som inte är Zlatan vet förmodligen att ni inte är en helt fantastiskt bra fotbollsspelare. Ni är heller inte Warren Buffett eller någon annan duktig känd investerare för den delen. De allra flesta av oss är vanlig folk och vi platsar inte bland världseliten i fotboll och vi lyckas heller inte uthålligt med att göra fantastiska affärer på börsen. Att slå index kan en idiot göra på kort sikt men i det långa loppet är det få som lyckas. Med investeringar som går ungefär som börsen får du ändå en god avkastning på sikt. Du behöver bara tiden att låta dina pengar växa. Gör smarta investeringar på börsen och du kommer bli rikligt belönad i det långa loppet. Tro inte att du är Zlatan, det finns bara en Zlatan.

Bättre en fågel i handen än tio i skogen.

Läs mer: 100 kronor per månad gör skillnad!

4 kommentarer:

  1. Lite som poker då, ett fåtal går plus i längden, de flesta går minus.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig! Enklast är att bara köpa en indexfond men för egen del struntar jag helt i index och försöker köpa ett gäng som helhet trygga utdelningsaktier så att jag får minst 4 procent årligen. Med ett högt sparande räcker det gott och väl.

    SvaraRadera
  3. Men själv kör du ju med stockpicking, eller missar jag något?

    SvaraRadera
  4. Jo en rejäl börsuppgång skulle smaka fågel för pank och fågelfri är väl inte så eftersträvansvärt.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...