Xact Högutdelande byter index

Xact Högutdelande byter index men du behöver inte oroa dig, det är mest en PR-grej och för att kunna attrahera placerare som söker investeringar med hållbarhetsprofil. Xact ägs av Handelsbanken och indexet som fonden följer är ett eget sammansatt index av Handelsbanken. Det kallas att man självindexerar och så gör man för att hålla nere kostnaderna och i detta fallet sy ihop ett specifikt index med en inriktning på låg volatilitet och utdelning.

Nu lägger de till lite hållbarhetsregler. Det vanliga som ser bra ut på papper, inte investera i scudmissiler eller kolgruvor..

Skit samma helt enkelt.

Länk till mitt inlägg om Xact Högutdelande.

Länk till Xacts hemsida med infon jag sammanfattade ovan om indexbytet.

10 kommentarer:

  1. tack för infon, Petrusko. Och glad midsommar. Nu har man 3 lediga dagar på sig att fundera över vilka aktieköp man skall bränna månadslönen på. Funderar på ett större köp i SBB Pref (nu är ju kursen strax under 600 kr som är den lägsta inlösenkursen) samt ev mindre köp i Sampo, Bulten. Eventuellt även Valmet.
    Synpunkter välkomna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande att den är där och pendlar vid inlösenkursen ändå. Antar att det inte är särskilt ofta en pref går över den kursen. Jag skulle då i alla fall inte köpa över. Har också varit intresserad av Sampo men aldrig hunnit sätta mig in i bolaget riktigt :)

      Radera
  2. Instämmer, tack för denna och all info du delar med dig av. Glad midsommar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Tack för det =) Och det samma fast i efterhand.. Glad sommar =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej! Såg att Handelsbanken startat ett autospar där tex auto 100 criteria är 50% global och 50% inriktning på norden, kan man tänka sig att Xact högutdelande är en del av detta innehav? Någon som vet mer? Hittar inte någon info om vilka fonder den rör sig med men verkar vara xact fonder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Anders,
      Handelsbanken har sedan tidigare vanliga fonder av typen global criteria och nordisk criteria. Det är nog dem de använder till detta.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Hejhej, tack för informationen du erbjuder hela tiden! Uppskattas mycket!
    Har en fråga om XACT Högutdelande, bör man månadsspara ett par hundringar varje månad eller blir det dyrt och ohållbart i längden?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Om du handlar courtagefritt så är det ju helt okej. Det kan du göra hos Avanza och Nordnet om du har under 80.000 kr. Annars har du förmodligen 1 krona minicourtage och då är det mest rimligt att köpa för 400-597 kronor åt gången.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Kan meddela att även courtagefritt involverar inte etf, utan endast aktier på stockholmsbörsen.

      Så tyvärr betalar man alltid för ETF :)

      Radera
  5. Faktiskt 672,35 faktiskt 😉

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...