tisdag, juni 19, 2018

The Dividend Investor - Rimlig rabatt på Svolder

I min senaste artikel på Tradingportalen skriver jag om Svolder. Värderingen och branschen som väger lite tyngre i portföljen.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-25-rimlig-rabatt-pa-svolder/

4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,
  Hur ser du på Industrivärlden nu? Kommit ner en del. Fortsatt rätt låg DA - dock gillar jag inte att dom sänkte utdelning 2014 och inte kommit upp till den nivån än...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Micke,
   Tack för din kommentar. Jag kan inte annat än hålla med om att jag ogillade sänkningen. När Industrivärden sänkte sin utdelning halverade jag mitt innehav. Samtidigt förstår jag varför de sänkte, nuvarande utdelning är rimligare för bolaget och dess ambitioner att växa. Med tanke på att de fortfarande kämpar med att få ned belåningsgraden för att skapa förvärvsutrymme skulle man kunna motivera ytterligare sänkning men det tror jag inte blir så. Lundberg vill ha sina utdelningar stadigt intickande. Dessutom är det en negativ signal att sänka varpå man gärna undviker det. Jag tycker Industrivärden är ett rimligt innehav i en långsiktig portfölj. Det ger exponering i vettiga bolag och de har presterat okej historiskt. Jag gillar Investor och LAtour bättre som båda har presterat bättre än Industrivärden samt har finare utdelningshistorik.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tjeena Petrusko! Undrar också lite vad du tror om industrivärlden? Läste nånstans att dem eventuellt skulle sänka utdelningen nästa år. Lät märkligt med extra utdelningen från Handelsbanken bland annat.

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   Checka in svaret jag skrev nu till Micke ovan med samma fråga.

   Mvh petrusko

   Radera