fredag, maj 18, 2018

Pengaregnet i majNu har det startat för maj månad, pengaregnet på mitt Lendifykonto. Lendify erbjuder P2P-lån där jag som investerare lånar ut pengar till många olika låntagare. Amortering och ränta betalas av låntagarna varje månad och de pengarna går in på mitt konto. Vissa låntagare betalar sin räkning tidigt och redan igår den 17/5 fick jag maj månads första pengar. Idag har det kommit mer och så fortsätter det till månadsskiftet med pengar som regnar in på kontot varje dag.
Det är ett attans fint kassaflöde som tickar in från Lendify. Just nu behöver jag inte detta kassaflödet att leva på utan jag investerar det varje månad för att skapa ännu större belopp på lång sikt.
På sikt kan jag se hur det här är ett väldigt bra kassaflöde att stärka upp sin månadsinkomst med.

Jag älskar "income producing assets". Investeringar som ger mig ett kassaflöde. Bara genom att äga dem tickar de in pengar till mig. Pengar att leva på eller att investera om man så önskar.

Jag har ett samarbete med Lendify som sponsrar detta inlägg. Om du vill börja investera hos dem kan du få 500 kronor extra om du använder min länk här. Det enda man behöver göra är att investera minst 10.000 kronor. Här är länken: www.lendify.se/petrusko

Info om mitt samarbete med Lendify.

6 kommentarer:

 1. Hur länge är du bunden att skriva positivt om hur bra Lendify är och att riskerna verkar försumbara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Om du verkligen vill veta så har du infon i länken i inlägget "info om mitt samarbete". Där kan du läsa om förutsättningarna.

   Jag skriver om Lendify för att jag tycker det är bra. INgen har inflytande över det jag skriver. Jag får många förfrågningar om samarbeten men tackar nej till de flesta. Lendify gillar jag och skriver gärna om mina erfarenheter om mina investeringar hos dem.

   Risken är ej försumbar i någon investering och så heller hos Lendify. Det är dock mindre riskfyllt än en placering på börsen och potentialen är därför lite lägre.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Förlora man inte väldigt mycket av vinsten om man får skatta bort 30-33%

  SvaraRadera
 3. Hej Petrusko, jag har ett investerarkonto hos Lendify, dock endast för att få en uppfattning om det hela. Jag har en marginell insats och den kommer inte bli högre.

  Du har ju berättat att (utifrån Lendifys marknadsföring) att medel låntagaren hos dem tjänar 400 tkr per år och lånar för att renovera sitt kök. Det jag sett på alla de lån jag själv gått igenom är att merparten är låginkomsttagare som vill samla lösa lån alternativt ta ett billån. Jag har endast sett en låneansökan som skulle renovera sitt kök och den personen fick ett lån på 10 år vid 75 års ålder och kreditrating A.

  Tycker du att deras marknadsföring stämmer utifrån de lån som du själv kan se finns tillgängliga?

  Med vänlig hälsning

  J

  SvaraRadera
 4. Tja!
  Har snappat upp den här investeringen jag också. Har "bara" stoppat in 15 000, men känns som en lite spännande variant av investering för mig. Snart lånat ut alla pengar, o snart börjar det väl ticka in pengar :)
  Precis som många andra investeringar så finns det ju risk. O har man inte råd att förlora pengarna, så ska man nog välja något annat sparsätt :)

  SvaraRadera
 5. Vad händer om Lendify går i konkors? Får låntagarna i så fall betala tillbaka direkt till långivarna, eller ska pengarna fortfarande skickas via Lendifys konkursbo? I det senare fallet blir nog långivarna av med en stor del av beloppet.

  SvaraRadera