Ytterligare köp i Latour


Med fler köp än året haft veckor hittills slog jag idag till än en gång på ett knippe Latour. Jag vägde mellan Latour och Xact Högutdelande och väntade länge innan jag bestämde mig. På 96,8 kronor köpte jag idag fler Latour och med det har jag nog nått peaken i mitt frekventa köpande. Jag har för avsikt att köpa mer i Latour men inte riktigt så ofta och mycket som det blivit en tid. Jag nämnde Xact Högutdelande och den är något jag spanar på att köpa mer i och jag vill även öka i andra innehav som tex Investor. Mer spridda skurar framledes alltså men min "buying spree" i Latour har varit kul.
För cirka ett år sedan splittades aktien och köpen i grafen ovan visar de jag gjort sedan dess. Transaktioner innan split försvinner tyvärr hos Avanza. Det tycker jag är synd.

Om några veckor är det utdelning i Latour med X-datum 11/5 och en utdelning om 2,25 kronor.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

  1. Hos Avanza kan man i alla fall se affärer i grafen. Något som varit "På gång" hos Nordnet i flera år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Emil,
      Tack för din kommentar. Ja absolut, det är en riktigt trevlig funktion det där.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Har också fyllt på i Latour idag men fick köpa mina för 97 kr. Ungefär hur stor andel av din portfölj är Latour? Tack för en bra blogg som jag följt i många år! Kika gärna in på min också, jag har länkat din blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena MrX,
      Tack för din kommentar och trevliga feedback. Efter dagens köp är jag strax över 1% viktning i Latour och siktar på att ta mig till 2% i ett långsammare tempo. Jag checkade in din blogg, fina utdelningar du har på ingång i veckan =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej petrusko! Jag har lite funderingar kring dessa etf DBX GLBL DIV 100 och DBX EUR DIV. Ger dem utdelning? Procent i direktavkastning? Vad är deras innehav? Vad tycker du personligen om dem?

    Tack på förhand och tack för en mycket lärorik och läsvärd blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Du mailade också va? Såg samma fråga på mailen men ej fått tummen ur att svara. Jag undviker DBX ETFer. De är omständiga att få bra info om dem. Andra ETFer är ofta piece of cake att få fram allt man kan önska. DBX ratar jag. Finns annat att investera i så jag ser ingen anledning att krångla med DBX.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Jo det var därför jag frågade för har knappt hittat något om dem. Tack för svar, än en gång riktigt riktigt grym blogg!

      Radera
  4. Jag kommer att fylla på mitt innehav i XACT Högutdelande i veckan. För närvarande har den en vikt på drygt 10% i min portfölj men jag överväger att låta den växa till kring 20%. Petrusko, har du några tankar kring det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det tycker jag låter som en bra plan. Xact Högutdelande är mycket god riskspridning i sig så man skulle kunna låta den väga hur mycket som helst i portföljen. Jag tror på smart beta strategin och likaviktning som fonden har.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Nya aktiva ETFer ifrån iShares - Med inspiration ifrån JEPI

  Igår listade Blackrock/iShares två stycken nya börshandlade fonder på XETRA i Tyskland. Det ser ut som att de skapats med inspiration ifrå...