fredag, april 27, 2018

Första uttaget hos LendifyIdag alternativt på måndag planerar jag att göra mitt första uttag hos Lendify. Jag har investerat i både korta och långa autoinvestkonton och jag har köpt konton på andrahandsmarknaden, autoinvest enbart. Det är månadsskifte och det betyder att det regnar in ränta och amorteringar till mig nu. Detta månadsskiftet är första månaden som det regnar in såpass mycket pengar att det täcker upp min plan att investera dem i ett knippe aktier. Jag siktar på att köpa fler Latour för pengarna. Om man vill kan man ställa in sitt Lendify-konto så att även amortering och ränta återinvesteras automatiskt men det har jag inaktiverat för jag vill ha kassaflödet i handen för att investera det, precis som jag vill ha utdelningar och ränta från mina övriga investeringar. Investera mer hos Lendify gör jag manuellt.
Mina konton ger i snitt kring 5 procent ränta och jag har som sagt både korta och långa konton.

Egentligen skulle jag gott kunna använda det här kassaflödet till att leva på som jag gör med mina utdelningar men jag vill också växa mitt kassaflöde på sikt varpå jag har valt den här planen att använda det här kassaflödet till att investera mer.

Jag har ett samarbete med Lendify som sponsrar det här inlägget.

Om du bestämmer dig för att börja investera hos Lendify kan du få 500 kronor extra att investera om du använder min länk här. Kravet är att man investerar minst 10.000 kronor. www.lendify.se/petrusko

Info om mitt samarbete med Lendify.

24 kommentarer:

 1. Jag försöker så ofta som möjligt klicka på dina annonser på bloggen så dina passiva intäkter ökar =)

  SvaraRadera
 2. Vadå, ska du sluta sätta in pengar där?
  Trodde du skulle investera där långsiktigt och få ränta på ränta?
  // Filly

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Filly,
   Nej som jag skrev kommer jag investera mer hos Lendify men jag gör det själv (manuellt). Kassaflödet tar jag och låter det inte investeras automatiskt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Men varför vill du investera manuellt för?
   För att få högre ränta, eller?
   Förlustfonden är inte aktiv då?

   //Filly

   Radera
  3. Tjena Filly,
   Jag investerar bara i Lendifys autoinvestkonto.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tjena,
  Jag antar att Lendify gör allt rätt genom att sponsra influencers, bloggare och poddare. Kul att du fått lite flow där. Det är nog en bra affär men personligen tycker jag det är fullständigt ointressant och blir nästan bara provocerad när deras marknadsföring oftare känns som personlig reklam för IR-chefens eller VDs "bild-portfolio" än produkten själv. Hela den grejen är bara väldigt konstig. Klickar gärna på dina länkar men inte på den.
  Fortfarande bästa bloggen.

  - Christoffer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Christoffer,
   Tack för din kommentar. Vet du, jag kan förstå dig och har också noterat att man ser LEndifys VD och IR-kvinnan nästan lite för mycket. Jag gillar investeringen hos Lendify men visst kan man tänka sig att se mindre av LEndify-personerna i media hehe.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Varför Lendify före låt säga preferensaktier? Där kursen också är hyffsat stabil. Investera 3 år i Lendify till 3% - avgifter täcker ju knappt inflationen. Jag provade Lendify, fin hemsida bra struktur generellt men inte alls värt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Tack för din kommentar. Att du uttrycker dig på det viset och ställer en sådan fråga tyder på att du inte riktigt greppat hur de olika investeringsslagen fungerar. Jag har skrivit två inlägg som förklarar det väl. Jag sammanfattar det ändå här med att preffar kommer falla i värde när ränteläget stiger medan det är rörlig ränta hos Lendify och avkastningen således stiger hos dem. Det är skillnad som natt och dag.

   Lendify vs PReferensaktier:
   http://petrusko.blogspot.se/2018/04/lendify-vs-preferensaktier.html

   Introduktion till preferensaktier:
   http://petrusko.blogspot.se/2015/06/introduktion-till-preferensaktier.html

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Man kanske skall tillägga OM räntan stiger. Som det ser ut just nu så tar det flera år till innan vi ens är på 0 ränta.

   Så att preffar skulle sjunka pga räntan ser avlägset ut och om den kommer göra det så lär det inte bli med mycket.

   Radera
 5. Hej!

  Kan du inte reda ut hur andrahandsmarknaden fungerar hos Lendify.

  Om någon investerar 1000 kr (100 % av portföljen) till 5% årsränta= 1050 kr på ett år.
  De ställer sedan ut kontot på andrahandsmarknaden till 102 %. Årsräntan är som ovan 5 %.

  Är förtjänsten då 3 % och varför skulle man vilja betala 102 % för ett konto? Är det inte bättre att sätta in 1000 kr själv och få hela 5 % i avkastning (givet att vi får det för exemplets skull).

  Köper du endast kontot där någon ställt ut till underpris? T.ex. 98 % (kontot värt 1000 kr).

  Red gärna ut :)
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag kollar på att skriva ett inlägg om andrahandsmarknaden. Det är en bra fundering du har där. Inom ett par veckor bör det bli.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Lendify tar i runda slängar halva räntan i avgift men de tar ingen risk eller ger inga garantier. Vad får vi egentligen ut av deras höga avgifter om man jämför med billigare alternativ som mintos?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också kikat på Mintos. Hur fungerar det med deklarationen där?

   Radera
  2. Tjena,
   Jag har inte så bra koll på Mintos.

   Mvh petrusko

   Radera
  3. Hälften? Hur räknar du då?

   /Andreas

   Radera
 7. Hej!

  Jag vill bara passa på att tacka för dina inlägg om Latour. Har tankat varje gång aktien har varit under 93 på sistone. Härlig utveckling senaste dagarna!

  Kristoffer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kristoffer,
   Tack för din kommentar. Ja jösses vad LAtour gått de sista dagarna. Nu håller vi tummarna att de presterar grym avkastning i ytterligare flera decennier =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Avvaktar du ytterligare köp i Latour nu då de stuckit iväg?
   Mvh Johan

   Radera
  3. Tjena Johan,
   Nej, Latour handlas nu i linje med sitt substansvärde och det tycker jaqg är helt okej. Jag köper som vanligt.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Hej Petrusko,
  Detta rör inte Lendify men jag frågar ändå och hoppas på din kommentar vid tillfälle.

  Vad tyckte du om Akelius Q1 rapport?

  Tack för en jättebra blog och nu har jag sparat utdelningarna ett tag och har snart 50k att kasta in på något bra. Kan vara bra att ha lite "krut" om det skulle komma en sättning.

  Ber att få önska er alla en riktigt bra helg!

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Malte,
   Jag har faktiskt inte spanat på denna rapporten från Akelius. Eftersom det är preferensaktier det rör sig om så är det bara kreditrisken som betyder något och den är låg, svänger inte från kvartal till annat. Jag kan gott skippa att läsa någon rapport här och var bara jag håller koll på Akelius kreditrisk.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Har du kollat på Trine? (www.jointrine.com). Liknande eller högre avkastning som Lendify. I stället för att låna ut pengar till konsumtion hjälper du folk i Afrika att få el från solen till lampor och mobilladdare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag har spanat på Trine och som investering fann jag det inte värst intressant. Välgörenhet ägnar jag mig åt som månadsgivare åt bla WWF och Min Stora Dag. Det är vad jag väljer att lägga välgörenhetspengar på.

   Mvh petrusko

   Radera