Storbritannien planerar införa pant - Tomra


Idag läste jag att Storbritannien planerar att införa pant på burkar och flaskor. Tomra som tillverkar pantmaskiner steg idag 9,3 procent till 164 norska kronor.

Det är förstås en stor potential för Tomra när nu tusentals butiker i Storbritannien sannolikt kommer behöva pantmaskiner.

Tomra går att köpa på norska börsen men man kan också äga det via det svenska investmentbolaget Latour som är storägare i pantmaskinstillverkaren.

Länk till Tomra hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

  1. Vad tror du om de svenska bankaktierna, tänker på nordea, swedbank, handelsbanken främst. Alla med över 7% direktavkastning på dessa nivåer.

    Mvh/ Burken

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Burken,
      Jag tycker generellt att de svenska storbankerna är okej. Man får stor viktning i dem via indexfonder och de stora investmentbolagen. Värt att tänka på.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Ja man ångrar ju inte Tomraköpet på 90 NOK precis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Nej det kan jag tänka mig =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Själv köpte jag Tomra på 27 :)

    SvaraRadera
  4. Wow..trodde att "alla" körde med pant numera..
    Innebär det att dom inte återvinner plastflaskor och aluminium? Eller gör dom bara på något annat sätt?

    /Andreas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Andreas,
      Det är förvånansvärt många länder där det saknas incitament för folk att återvinna. Så som ett pantsystem. Det är en stor potential för Tomra och det är en stor potential för miljön.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Det är bara i norden jag sett att man pantar burkar och flaskor i butik, i andra länder pantar man materialet som vilken annan metall som helst, som när man går till skroten och säljer koppar t.ex och får betalt för vikten

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...