Morningstar utnämner bästa globalfond


I vad de kallar Morningstar Fund Awards, utnämns de bästa fonderna i sex kategorier och bästa fondföretagen i Sverige.

I kategorin globalfond utser de min favorit bland de aktiva fonderna: Didner & Gerge Global. Här är kort motivering:

"Kombinationen av väldigt lågt risktagande och avkastning som fem år i rad varit bättre än snittet är svårslagen och framgången bekräftades 2017 när Didner & Gerge Global med en koncentrerad portfölj hade sitt bästa år hittills."

Läs mitt inlägg om Didner & Gerge Global. Jag äger den i mitt PPM och det är den fonden jag gillar bäst bland aktiva globalfonder. Länk till mitt inlägg om fonden.

Bästa Globalfond: Didner & Gerge Global. Morningstar Fund Awards.

5 kommentarer:

  1. Äger också den i PPM. Vet du vilket datum i maj som XACT Högutdelande ger utdelning? Mats

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Xact meddelar datum några veckor innan utdelningen i maj. Just nu finns inte datum.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Har de ändrat det där eller blandar jag ihop deras olika fonder? Hade för mig att det var så konstigt med xact hdiv när den lanserades - att den hette högutdelande men INTE delade ut något. Jag måste ha drömt.

      Radera
    3. Kul och välförtjänt. Jag har Didner & Gerge Global och SPP Global Solutions (tidigare SPP Global Topp 100) som bas i min privata portfölj. Två globalfonder som kompletterar varandra bra.
      /S

      Radera
  2. D&G är ett väldigt bra fondbolag och har 3 av deras fonder min aktiva fondportölj. Denna globalfond har jag span på men har sen en tid Morgan n Stanleys globalfond som avkastat som en lavin. om det håller i sig får vi se....

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...