torsdag, mars 01, 2018

Intervju med duktiga förvaltare


Om ni inte har sett den här intervjun vill jag verkligen tipsa om den. Anledning till det är att jag tycker att de här förvaltarna gjorde ett väldigt gott intryck. De förvaltar en globalfond och de berättar ingående hur de gör, varför de gör och resonerar osv. Känner ni inte till Jan Bolmeson sedan tidigare (han till vänster som driver intervjun) behöver jag upplysa om att han är en extremt trogen anhängare till billiga indexfonder. Det framgår i intervjun och om man känner till hans historia och tro så är det inget konstigt men har man ingen aning kan han verka lite fanatisk.

Fondgubbarna är inte bara imponerande till ordet i den här intervjun utan deras fond har faktiskt gett en väldigt bra avkastning. På både 1 och 3 års sikt har de slagit en billig global indexfond med råge. Fondens totala avgift är hög på 2,07 procent men så länge man presterar bra är det ju värt det. Det är många fonder som inte lyckas slå index på lång sikt men några gör det och även om jag också tror mycket på indexinvestering så tycker jag man kan satsa på aktiva fonder också om man hittar sunda fonder man tror på. Fonden i detta fallet heter Coeli Global Selektiv.

Lyssna på intervjun, kanske får ni ett lika gott intryck som jag fick.

7 kommentarer:

 1. Hejsan Petrusko! Tänkte fråga om du inte kunde skriva ett blogg inlägg om barn spar lite hur du sparar till ditt/dina barn m.m. Fördelar med fonder eller aktier till dem.

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   Tack för din kommentar och input. En jättebra ide. Det där är något som verkligen engagerar mig dels mitt egna barnspar men också att prata om barnspar. Det kommer något på ämnet inom kort.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag föll till föga och investerade en slant i Coeli Global Selektiv. Jag är en mjukis. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Per Penning,
   Tack för din kommentar. Haha, jag kanske blir lite mjukis här också. Har klurat ett tag på att spara lite i Didner & Gerges globalfond men nu gillar jag även den här från Coeli. KAnske blir någon av de två eller bägge =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Det verkar vara en intressant fond, men dyr. Bland övrig info i avanza-appen står det något om en rörlig avgift på 10%.
   Med vänlig hälsning, S

   Radera
  3. Tjena S,
   Ja det stämmer det där med rörlig avgift men den är inräknad i den totala avgiften 2,07%. Det är alltså vad man max betalar för den. Så vill jag minnas att avgiften redovisas. Jag skall läsa en sväng till om det för att dubbelchecka.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag skulle nog ta D&G-fonden. Visst har denna gått bra men coeli som helhet är lite mer av ett skitbolag som sysslar med telefonförsäljning och har/har hadt ett gäng riktiga skitfonder. Didner & Gerge är ett av få fondbolag som verkar genomsyras av kvalitet

  SvaraRadera