tisdag, januari 16, 2018

The Dividend Investor v.3

Läs min senaste artikel på Tradingportalen.

Preff med 7 procent direktavkastning.
http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-3-preff-med-7-direktavkastning/

8 kommentarer:

 1. SBB kanske man skulle investera lite i. Har nästan alla preffar som du har Petrusko. Är ju bra att kunna få utdelning varje mån. Har mindre med aktier nu. Är det nån risk att ha för mycket preffar? Istället för aktier .vad tycker du ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Matte,
   Det man skall ha i åtanke är ju att preffar inte stiger i värde på sikt som stamaktier gör. På det viset växer inte din kapitalbas och heller inte dina utdelningar om du inte återinvesterar utdelningen. Sedan är ju också risken för sjunkande kurs då preffar värderas utefter allmänna ränteläget. När vi väl får högre räntor kommer aktiekursen i preffar pressas ned i spåren av att marknaden har ett högre avkastningskrav.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko,
  Ställer en fråga jag gjort tidigare och hoppas på svar även om jag förstår att du har annat att göra.

  Har du kollat något på Genova Property Pref? Har köpt en liten skvätt och är självklart en högre risk än tex Akelius som är mitt största innehav.

  Ha en fin dag.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Malte,
   Jag skrev ett inlägg om Genova inför noteringen och har inte tittat på den sedan dess fram till häromdagen då jag kollade igen. Vid en snabb titt tycker jag det ser vettigt ut men jag skulle aldrig betala mer än lägsta inlösenkurs som är 110 kronor. http://petrusko.blogspot.se/2015/12/genova-property-group-preferens.html

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko. När räntan stiger sen..så blir det bra köptillfällen på preffar.. Återinvesterar en del av utdelningen nu. Men ska snart leva helt på utdelningar.. Mvh Matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja då bjuds det på fyndläge förhoppningsvis. Kul att du är nära att leva på utdelningar. Jag önskar dig stort lycka till med det.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tjena Petrusko!

  Skulle vilja kika med dig kring dina tankar om Realty Income & Omega Healthcare? Med bådas nedgång så känns de som attraktiva alternativ, men jag hittar inte anledningen till varför de sjunkit.

  Allt Gott!
  S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena S,
   Hela REIT-sektorn har pressats ned i värdering som en följd av stigande räntor i USA. Det medför högre avkastningskrav hos investerare. Omega har dessutom haft bekymmer med en stor hyresgäst vilket fått den aktien att backa än mer. Jag gillar inte krånglet med hyresgästen som har betalningssvårigheter men jag sitter tills vidare lugnt kvar i Omega.

   Mvh petrusko

   Radera