Ett sätt att hitta liknande bolag


Här har jag i min webbläsare Google Chrome googlat på Realty Income. Som vanligt får man upp sökträffar och till höger ser man den här rutan som jag lagt in ovan. Kort info om det Google tänkte att jag sökte efter. Längst ned i rutan har jag med rött strukit under "Andra sökte även efter" och där radas flera liknande bolag upp. Google är ju inte helsmarta men de är inte heldumma heller, de har väldigt mycket data att dra slutsatser från och här listar de ett gäng rimliga bolag som kan vara värda en titt. Resultatet är som vanligt baserat på mängder med användares sökningar och vad de sedan klickat på osv. Google har till och med såpass koll att de vet att många som äger bolag x också äger bolag y, de har koll på vad du har i din depå. Nu var absolut inte poängen att gå in på djupet kring hur och vilken data Google har.

Det här är ett litet tips på hur man skulle kunna hitta liknande bolag att läsa mer om.

Länk till min googling. Inte säkert att du möts av samma resultat då en lång rad faktorer spelar in, bla webbläsare, operativsystem.

1 kommentar:

  1. Trevligt litet tips. Den rutan ignorerar jag allt som oftast.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...