SBB pref nytt innehav

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Idag har jag köpt ett litet knippe SBB preferens. Ur ett preferensägarperspektiv tycker jag det är helt okej att äga den här. SBB äger bra fastigheter och arbetar på att sänka belåning/stärka sin finansiella ställning. Med bra fastigheter menar jag den typ av fastigheter de äger som till majoritet är samhällsfastigheter som skolor, vårdlokaler osv.
Jag betalade 500 kronor och med en utdelning om 35 kronor ger det på pricken 7 procent direktavkastning.

Länk till SBB preferens hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

  1. Hej. Har ingen möjlighet att dubbelkontrollera detta för tillfället, men är det inte SBB som är väldigt högt belånat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena anonym,
      De har en belåningsgrad om 61 procent och utöver det har de ju preffen. Det är ett relativt nystartat bolag vilket påverkar kreditmarknadens syn på dem och pushar upp räntan för dem. I takt med att de sänker belåningsgraden och skaffar en kredit rating kommer de sänka sina finansieringskostnader.

      Man kan se på saken annorlunda när man investerar i preffar/obligationer vs stamaktier. Jag har ett strikt riskperspektiv i den här investeringen och finner den ok att investera i.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Hej igen,
      Höll på att glömma. Jag har skrivit om SBB tidigare i samband med noteringen av preffen. Där kan du få en bredare bild av min syn på bolaget. Jag har mjuknat lite kring riskbilden i en investering i preffen.

      http://petrusko.blogspot.se/2017/10/samhallsbyggnadsbolaget-i-norden.html

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej.
    Finns det några uppgifter om datum för utdelningar? Hittar tyvärr inget.
    // Jimmy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jimmy,
      Japp, januari, april osv den 10:e

      Mvh

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...