torsdag, juni 01, 2017

Hemfosa - De viktigaste människorna

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Den här bannern möttes jag av på en extern sajt. Den snurrar och nästa slajd säger den "rätt lokaler till stat, kommuner och landsting". Klickar man på den kommer man till Hemfosas sajt med fortsatt presentation av det här budskapet. Man kan scrolla ned och läsa mer, fina bilder, beskrivande rubriker.

En mycket tydlig profilering av Hemfosa. De trycker på hårt nu och lyfter fram deras fokus, Det här är Hemfosa!
Må hända att man kan tycka att det är ett mossigt fokus, polisstationer och äldreboenden men det finns mossiga investerare som gillar sånt där. Jag är definitivt en av dem.
Samhällsfastigheter är något genuint och det är stabilt med pålitligt kassaflöde.

Hemfosa äger andra sorters fastigheter också men har meddelat att de vill avyttra det andra och lägga full fokus på samhällsfastigheterna. Med den här annonseringen och hårda pushandet för sin profil så är nog försäljning i mångmiljardbelopp mycket nära. Försäljning av andra sorters fastigheter för 10 miljarder nämnde Jens snabbt i senaste rapporten.

Om Hemfosa även skulle vrida ned den finansiella risken till att bli en försiktig spelare med låg belåning ja då vore ju det här bygget fulländat för en försiktig mossinvesterare som jag själv.

Läs mer: Länk till Hemfosas speciella hemsida för budskapet.

Läs mer: Länk till Hemfosa hos Avanza (affiliatelänk).

5 kommentarer:

 1. Men kom igen. Det där är inget skäl till att köpa aktien. Alla bolag gör reklam för sig själva och anlitar konsulter/storytellers som ska skapa en positiv berättelse om bolaget.

  Granska istället siffrorna och personerna i ledningen och låt dom avgöra huruvida aktien är köpvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   kul att du kommenterar. Det är ingen som påstår att enkom det här är en anledning att köpa aktien. Bra att du påpekar det, man skall alltid göra sin egna analys och syna noga innan man köper något.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag kan bara hålla med. Hemfosa verkar kabla ut sitt budskap i en mängd olika kanaler nu och det känns skönt att man växlar över från en lite bredare, mer riskfylld portfölj, till en som förmodligen helt kommer bestå av samhällsfastigheter på lite sikt.

  Med försäljningarna kan det också komma ett ökat fokus på finansiell styrka framför transaktioner. Vi får väl se men hoppas kan man ju alltid göra.

  SvaraRadera
 3. Jag köpte Hemfösa vid börsintroduktionen, mars 2014, till 93 kr. Sedan dess så har det varit en split 1:2 så kursen är nu nästan dubbelt upp. Dessutom så har det varit utdelning under tiden så jag är nöjd med innehavet.

  Trevlig Kväll

  //Krusse

  SvaraRadera
 4. Reklam är kommunikation. Det kan vara värdefullt även för en investerare att granska dessa budskap för att få en känsla för åt vilket håll bolaget strävar. Vid sidan av andra bolagsdata förstås.

  SvaraRadera