fredag, maj 12, 2017

Hernhag rankar de 5 säkraste preffarna

Brukar du checka in aktiechatten på privataaffarer.se ? Kanske du inte känner till den. Varje fredag klockan 10.00 är det aktiechat där man kan fråga börsprofilen Marcus Hernhag om allt möjligt kring börs och närbesläktat. Hernhag är jätteduktig och han har väldigt sunda tankar och inställning till börs och spar.

I dagens aktiechat har han fått en fråga om vilka 5 preffar han anser har lägst risk och han radar upp 5 stycken riktigt fina. Checka in det hela i länken: http://www.privataaffarer.se/chattar/hernhag-har-ar-de-fem-sakraste-preffarna-913913


9 kommentarer:

 1. Finns det några bra alternativ till preffar i ungefär samma riskkategori? Alltså, som ger inkomst till risk som överlag är aningen lägre än vanliga aktier. Någon cool ETF eller liknande. Bygger upp en liten inkomstportfölj vid sidan av mitt vanliga sparande, men blir så lätt begränsat till preffar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown,
   MAn kan köpa amerikanska ETF:er med obligationer. Jag gillar PCN från Pimco. Just nu står den lite högt kursmässigt om man jämför historiskt.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Varför behöver Akelius utföra ny obligationsemission? Varningsklocka? https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/05/12/akelius-residential-property-ab-akelius-planerar-obligationsemission.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Detta är en helt normal finansiering för fastighetsbolagen och de flesta använder sig av dem. Inga konstigheter.
   En obligation är som ett banklån men det är inte banken du lånar ifrån utan det är företag och stater som lånar ut genom att köpa obligation. Att man gör det regelbundet beror på att man regelbundet gör affärer(köper fastigheter).

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Lite ironiskt att hans största innehav Klöverns preferensaktie inte är bland dom säkraste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det tycker jag inte är ironiskt alls. Klövern preff hör inte till de säkraste men den har en attraktiv avkastning i förhållande till risken. Eller den hade.. nu har den stigit lite men kring 270-280 kr stod den i för inte längesedan.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hej tack för en kanonbra blogg! Är min favorit tillsammans med Lundaluppen. Jag undrar ang realty income. Vet du ungefär hur mkt av deras intäkter dom betalar ut i utdelning; är det nästan allting eller hur ser det ut?

  Den har gått ner mkt sista veckan så jag fyllde på idag. Vet du varför den dippat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte minns fel så måste REITs dela ut minst 90% utav vinsten. Detta på grund utav att de då får en mer fördelaktig skatt.

   Radera
 5. Hade helt missat artikeln. Tack så mycket. Intressant att jag inte äger en enda av dess preffar :)

  SvaraRadera