Johnson & Johnson höjer prognosen

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Idag rapporterar Johnson & Johnson och medan omsättningen kom in strax under förväntan landade vinst per aktie strax över vad marknaden väntat sig. Vinsten för det första kvartalet blev $1,83 mot väntade $1,77 per aktie.

Prognosen för helåret höjs nu till omsättning $754-76,1 miljarder dollar och en vinst per aktie om $7-7,15. Förvärvade Actelion räknas in i den nya prognosen.

Det är ju en ganska nice prognos och JNJ brukar inte avvika nämnvärt från den, inte nedåt i vart fall. På uppsidan brukar de däremot ofta landa över prognos. Antaget en utdelningsandel om 50 procent så landar utdelningen kring $3,5 per aktie vilket är runt 10 procent upp från nuvarande $3,2. Ett försiktigare utdelningsantagande är att den landar kring $3,4 och jag tror mer på detta.
Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Nästa utdelning betalas i juni och det är då Johnson & Johnson höjer. Jag skriver ett inlägg om det när jag har infon.

2 kommentarer:

  1. Kommer dollarn ner ordentligt kan jag tänka mig att kliva på J&J-tåget igen men för tillfället så gör dollar- och aktiekursen att det blir för riskfyllt för mig - såväl monetärt som kursmässigt. Hälsar Lars D

    SvaraRadera
    Svar
    1. $ har ju varit både rätt mycket dyrare och billigare än idag

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...