onsdag, mars 29, 2017

Jag har ökat i Volati pref, 1337

Den senaste veckan har jag ökat i Volati preferens. Det är inte fantastisk omsättning i den aktien så det är lite trögt att få avslut samt man får vara försiktig i orderdjupet så man inte trycker på allt för hårt åt endera hållet. Häromdagen skippade jag att köpa då aktien omsatt 1337 st aktier, jag ville ju inte jinxa något så coolt. Idag fick jag pynta mer per aktie men så kan det vara om man är töntig som jag =)

Volati är mer riskfyllt än flera av de fastighetsbolag jag äger preffar i men de har presterat bra historiskt och jag har stort förtroende för ledning/styrelse varpå jag kan tänka mig att satsa lite extra.
Direktavkastningen är kring 7 procent vid kurs kring 570 kronor, utdelningen är alltså 40 kronor per år.

Pengarna till de här köpen har jag skakat fram genom att sälja lite H&M. Jag håller på och skalar ner mitt innehav i H&M där jag siktar på att landa på en vikt om 2 procent i min portfölj. En gång var det mitt näst största innehav.

Volati preferens väger nu strax under 5 procent av min portfölj och det är nog max eller väldigt nära max vad jag kan tänka mig vikta den.

Läs mitt inlägg om Joel Greenblatts bok The little book that beats the market. Om Avkastning på eget kapital och strategin Magic Formula. Länk till inlägget.

2 kommentarer:

 1. Jag hoppas det blir något med noteringen av vanliga stamaktier i Volati, jag skulle gärna köpa. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. HEj Investeraren,
   Du har tur min vän. De har noterat stamaktien relativt nyligen så den går att handla på börsen nu.

   Mvh petrusko

   Radera