torsdag, mars 09, 2017

Han vill dela SCA i tre delar

Stjärnförvaltaren Simon Blecher tycker att SCA skall delas i tre delar. Skogs och hygienbolaget som aviserat att en delning är på gång med storägaren Industrivärden i ryggen. Det har pratats om en skogsdel och en hygiendel för att lyfta fram värden men nu pitchar Blecher alltså för att 1 skall bli 3.

Det är inte så knasigt ändå, tanken med tre bolag. Beroende på vems synvinkel man ser på saken förstås men det Blecher vill ha i det tredje bolaget vill han ha där av en god anledning. Det är verksamheten med sågverk och bruk han vill lägga i ett separat bolag och frigöra det från skogsdelen. Varför är det bra då? Det är ingen bra verksamhet, enstaka år kan det vara god lönsamhet för att sedan svänga till att vara värsta saltgruvan på randen av konkurs.

En skogsdel utan skiten i form av såg och bruk, det är en god idé!

Läs artikeln hos Aktiespararna. Länk dit: http://www.aktiespararna.se/artiklar/borsen/De-vill-dela-SCA-i-tre/

Och kom ihåg: Äg aldrig sågverk!
Annons:
Bli grymt rik på aktier. 
Köp den mycket populära boken av Anders Haskel och läs hur just du kan lyckas med att spara ihop miljonbelopp på börsen. Lär dig hur man bygger en bra portfölj och hur man undviker dåliga bolag.

3 kommentarer:

 1. Hahaha! Sista meningen låter som om den är lånad från Gunnar Ek ;).

  SvaraRadera
 2. "Skiten" är höglönsamma enligt Di. Men du tycks veta bättre...

  SvaraRadera
 3. En intressant tanke men jag tror aldrig det kommer att hända. Finns nog många sparare som enbart skulle vara intresserade av skogen, och det är väl den delen som (utan att ha kollat mer noggrant på delarna) skulle intressera mig också.
  Mvh
  Bearfighter Investment

  SvaraRadera