måndag, februari 06, 2017

Skanska tar order på 1,2 mdr i Stockholm


Skanska uppför byggnad med arkitektur i internationell toppklass. Kolla in bilderna på den här vackra byggnaden. Det ligger mycket brainpower och kreativitet i moderna byggnader likt denna.

Det är för AMF Fastigheters räkning som Skanska ger sig in i det här projektet med ett ordervärde om 1,2 miljarder kronor som inkluderas i orderingången för det första kvartalet.

"Projektet omfattar rivning av befintlig byggnad, grundförstärkning och nyproduktion i tolv våningar om totalt 44 000 kvadratmeter. Kontorshuset ligger i korsningen Hamngatan och Regeringsgatan i Stockholm. Den nya byggnaden ska motsvara högt ställda hållbarhetskrav och siktar på certifieringen Platinum, högsta nivå, enligt miljöcertifieringssystemet LEED C&S. Stort fokus kommer att läggas på logistik, säkerhet och att intilliggande Gallerian kan hållas öppen under hela byggtiden.

– Vi är glada och stolta att AMF Fastigheter har gett oss förtroende att uppföra en byggnad vars arkitektur håller internationell toppklass. Den kommer att bli en av Stockholms profilbyggnader, säger Henrik Gustavsson, distriktschef, Skanska Sverige."

Byggstart sker per omgående och den här skönheten planeras stå redo under våren 2019.

Jag äger Skanska och har för avsikt att köpa än mer den närmsta tiden.
Länk till Skanska hos Avanza (adlink).

6 kommentarer:

 1. Det rullar på bra för Skanska, skönt! Har du koll på anledningen till dippen idag, jag har inte hittat någon direkt anledning. Ökade med några aktier nu när den var ner över 3%.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sannolikt lugnet efter stormen. Den steg starkt på rapporten under stor handel. Nu har det där lugnat sig lite. Vissa passar på att ta hem vinster osv.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Efter stark rapport och efter dagens orderinfo backar aktien 3,53% (i skrivande stund)!!! Kan du Petrusko eller någon förklara?/Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sannolikt lugnet efter stormen. Den steg starkt på rapporten under stor handel. Nu har det där lugnat sig lite. Vissa passar på att ta hem vinster osv.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag passade också på att öka nu när aktien backade trots positiva nyheter. Från blygsamma 0,5 till inte fullt så blygsamma 0,8 procent av portföljen. Kan tänka mig fortsätta öka om kursen fortsätter nedåt. Utdelningen är inte långt bort. Vågar man hoppas på att 210-kronorsnivån testas igen innan det vänder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Gött att ha ökat kan jag tänka :) vi får hoppas på 210 kronor. Jag planerar köpa mer en tid framöver. Imorgon får jag in lite preffutdelningar och då blir det mer Skanska.

   Mvh petrusko

   Radera