söndag, december 11, 2016

Sveriges Warren Buffett

Ni har säkert någon gång hört uttrycket; Sveriges Warren Buffett, jag har blivit kallad det, Per H Börjesson på Spiltan och Lennart Israelsson likaså.
Vad säger uttrycket? Vad vill man påstå genom att säga något sådant?
Ja, det har använts väldigt brett och enkelt tror jag man kan säga att det skall syfta till en duktig investerare, en unik sådan.

Unik! Ja det kan ni ge er på men för sjuttsingen, Lennart Israelsson är Aktiestinsen och jag är petrusko! Är ni med mig? Vem är USAs petrusko då? Ja men det är ju jag!
Aktiestinsen är unik, han har gjort sin grej på sitt sätt. Att kalla honom för Sveriges Buffett är förvisso ingen förolämpning men jag tycker det är fel att säga på det viset, det tar ifrån honom lite den han är. Han är Aktiestinsen och han är erkänd för den han är.

Så Sveriges Warren Buffett det är Buffett himself och Aktiestinsen är hela världens stins.

Annons:
Allt om utdelningsaktier. Köp boken på svenska hos Adlibris
Hernhags nya bok, Bli rik på Aktieutdelning. En suverän bok på svenska om sunda aktieinvesteringar. Det mesta man behöver veta om att investera i utdelningsaktier.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att man ska vara försiktig med att jämföra sig med andra personer. Självklart finns det förebilder, men min åsikt är att man ska sträva för att själv bli en. Ingen är någon annan och ska inte heller vara det.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att man menar en person som har samma investeringsstrategi som Warren Buffett, köper endast bolag som man förstår, köper endast bra bolag som går med vinst, är långsiktig i sina köp, etc, etc.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 3. Hej P, ta inte illa upp nu, känner jag dig rätt så tar du det med glimten i ögat....
  När det gäller långsiktighet så känner jag mig nu för tiden mer som den Petrusko som jag började ta intryck av för ca 10 år sedan, än P himself!
  Jag tycker att bolag som Indu, Tele 2 och Fortum åker utifrån ganska summariska/impulsiva överväganden. Ratos är väl ett case för sig men något säger mig att du med tiden kommer att få tänka om även där .
  I övrigt är din blogg top of the line nu när Lundaluppen för länge sen stängt butiken!

  SvaraRadera
 4. Tjena Krusse,
  Det låter rimligt =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym,
  tack för din kommentar. Jag gillar inte att sälja men det har nog blivit mer på den fronten på senare år då jag ägt en del fluff runt i kring mer än tidigare. INdustrivärden minskade jag i när utdelningen sänktes, en minskning men jag behöll alltså lejonparten. Hehe, ja Ratos är nog ett case för sig men jag hoppas faktiskt jag får anledning att ta in den igen. Jag tycker det ser ljusare ut nu och det är egentligen bara en översyn av utdelningen jag vill bocka av innan jag eventuellt är redo att köpa den igen. Helst vill jag att de sänker den nu till våren men om de behåller och visar upp ett heeelt otroligt case varför den skall behållas så kanske jag kan överväga köp ändå.

  Jag strävar efter att bli "tråkigare" igen och har kommit en bit på vägen, det är ju liksom ett par bolag färre kvar att sälja nu =).
  Tack för trevlig feedback. Med risk för att du nedgraderar mig igen vill jag göra dig uppmärksam på att Lundaluppen sedan några veckor faktiskt bloggar igen.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Tack P för trevligt svar och i allt väsentligt håller jag med dig ang Ratos. Tack för tipset ang Lundaluppen, jag ska ta en titt men kommer fortsäta att vara en trogen läsare av alla dina inlägg!

  SvaraRadera