måndag, december 05, 2016

Dippen som försvann

Eller rentav uteblev?
Efter helgens utfall i Italiens val var det många som väntade en nedgång på aktiemarknaden. Direkt när svenska börsen öppnade dippade den ned cirka -0,5 procent för att på bara några minuter svänga över till +0,5 procent. I skrivande stund står OMXS30 på +1,2 procent.
Snopet minst sagt.

Själv satt jag klistrad vid skärmen redo att "fyndköpa" men det bjöds inte på något jag fattade tycke för. Jag hoppades ju på en större nedgång helt enkelt.


4 kommentarer:

 1. Det är inte alltid som börsen gör som man vill eller tror. Därför är det så otroligt svårt att tajma köp och sälj. Tur att att inte sålde delar av Ditt innehav i slutet av förra veckan för att kunna köpa tillbaka billigare idag.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 2. Hej Krusse,
  Tack för din kommentar. Visst är det så, otroligt svårt att förutspå hur börsen agerar. Nästan ingen lyckas uthålligt med att tajma börsen. På riktigt lång sikt alltså.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Tele2 har för hög utdelning enligt vd...kommentar?
  Bo

  SvaraRadera
 4. HEj Bo,
  Inte oväntat på marknaden. Tele2 är i sluttampen av sin treåriga utdelningspolicy. De har meddelat att en ny policy kommer till våren. Sedan nuvarande policy infördes har verksamheter avyttrats och bolaget ser annorlunda ut nu. Vi får se hur nya policyn ser ut. De skulle kunna behålla utdelningen men då kan de ej göra investeringar o förvärv.

  Jag kan tycka att det är knasigt att införa en utdelningspolicy för att efteråt behöva sänka utdelningen men bolaget ser som sagt annorlunda ut nu så jag har förståelse för det.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera