Varför äga Atlas Copco?

Jag har roat mig med att utvärdera dubbelägandet i Atlas Copco. Jag direktäger ju bolaget men jag äger det även indirekt via Investor. Nu har jag alltså synat det här för att ha ett underlag för beslut att ev sälja o bara äga via Investor.
Tittar man på kort sikt som tre och fem år så har faktiskt Investor kursmässigt gått bättre.
Men zoomar vi ut och tittar på riktigt lång sikt, 20 år ja då ser det desto bättre ut. På 20 år har Atlas Copcos aktiekurs stigit cirka 1200 procent, långt bättre än Investor som synes i bilden. På detta kommer även utdelning men det är ju samma för Investor i grafen ovan så det gör ingen skillnad visuellt sett.

Atlas Copco utgör cirka 17 procent av Investor (Adlink) och jag tror att de kommer fortsätta prestera jättebra på mycket lång sikt. Det är därför ett lätt beslut att fortsätta äga Atlas Copco (Adlink) direkt.



1 kommentar:

  1. Intressant case. Men det är ju oftast högre risk att bara satsa i ett papper. Offrar gärna lite i minskad avkastning nu mot lägre risk.

    Om du har 1 Mille över idag, skulle du då placera allt i AtlasC eller Investor?

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...