fredag, november 04, 2016

2,3 kilo köttfärs och 8st avokado

Idag kommer svärmor och en kusin till barnen och hälsar på. Vi har precis varit på Willys och laddat upp med de rätta grejerna för fredagstaco och fredagsmys framför teven. Chipsen och göttiset är till oss vuxna lite senare, barnen får äta vindruvor och potatisskruvar.
Som ni ser har vi varit ekonomiska och handlat i medhavd påse.
Det är inte bara barnen som gillar taco utan jag ser verkligen fram emot det också, skall bli såå gött!

Lite annan shopping avklarade jag innan vi åkte till Willys, då sålde jag nämligen mina ABB och köpte istället fler Axfood. ABB är ett fint bolag men är inte viktigt för mig och jag hade faktiskt planerat sälja och byta till Investor (som i sig äger ABB). Nu tog jag hem en fin vinst om 20 procent exklusive utdelning och köpte istället mer Axfood, ett bolag jag verkligen vill äga på lång sikt.
Detta blev mitt hittills största enskilda köp i Axfood men än är det inte billigt, kring 125 kronor tycker jag den är förhållandevis fyndish och når den dit köper jag stort.

Potentialen kan tänkas vara större i ABB på mycket lång sikt men Axfood har lägre risk och en stadigare utdelningstillväxt i närtid. Dyker det upp bra läge framöver kan jag tänka mig köpa ABB igen men annars är jag nöjd med att äga den via Investor.

Nästa vecka ska jag köpa lite fler Axfood och kommer då upp i cirka 4 procent vikt i min portfölj. På sikt tänker jag nog en liknande vikt som Atlas Copco kring 6 procent men jag viktar den gärna tyngre om jag kan köpa den till riktigt hög direktavkastning. Skulle den nå 100 kronor så tankar jag nog riktigt tungt!

Tacon ikväll smakar extra gött då jag handlat varorna i affären som jag äger. Just det, det är jag som äger Willys!

Disclaimer: Jag äger Investor, Atlas Copco och Axfood.

Ps. ikväll publicerar jag ett riktigt intressant inlägg här på bloggen. Missa inte det!


4 kommentarer:

 1. Blev Axfood för min del med 150 st till, 500 totalt nu och sjunker de mer blir det nog 150 till. Kan aldrig bli för många, sen kan man ju alltid swingtrada när de stiger. Tro vad utdelningen blir för i år, lika fin som ifjol? Fullt möjligt.

  SvaraRadera
 2. Ökade också lite i Axfood idag för att fortsätta bibehålla portföljandelen men missade de lägre nivåerna. Ökade såpass mycket när de passerade min köp B-nivå att jag dock också vill avvakta om de kommer testa nästa nivå vid 133 kronor innan jag går in stort igen.

  SvaraRadera
 3. Jag har gjort precis det som du planerar att göra, jag sålde av ABB för några månader sedan och ökade på i Investor med lejonparten av pengarna. Jag valde att göra samma sak med mitt innehav i Atlas Copco. Ser du mer långsiktigt på innehavet i Atlas Copco eller kommer det bolaget gå samma öde till mötes?

  Smaklig måltid och trevlig fredag!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 4. Hej
  Också ägare av Axfood. Blev dock väldigt besviken nu när "icke kylda leveranser" dök upp. Att inte ha koll på leverantör (Middagsfrid) man lägger ut tjäst till mot slutkund i just nu superkänsliga området e-handel.. Det känns tyvärr inte bra. Dåliga signaler. Ej koll på sin process.
  Mathem.se var inte sena att hänga på med fina helsidesannonser i DN i fredags...

  SvaraRadera