tisdag, oktober 04, 2016

Tele2 gör nyemission. Vad göra?

Tele2 planerar att ta in cirka 3 miljarder kronor via en nyemission för att finansiera köpet av TDC Sverige. Det är en så kallad företrädesemission vilket betyder att Tele2s befintliga ägare har första tjing att delta.

Rent praktiskt betyder detta att nuvarande ägare kommer få teckningsrätter somd e kan nyttja för att delta i emissionen. Just nu är inte pris osv satt i emissionen men man kan ändå börja planera och tänka på hur man skall agera.

Om man deltar innebär det att Tele2 kommer utgöra en större del i sin portfölj. Tror man på bolaget och vill ha större exponering i det är det ett givet val att delta och köpa fler aktier.

Om man inte vill delta är det viktigt att känna till en sak och det är att teckningsrätterna som man får har ett värde! Avser man inte att skjuta till mer pengar för att delta i emissionen så skall man sälja teckningsrätterna.

X-datum för att få teckningsrätter, pris i emission mm presenteras senare i oktober/börja november.
Länk till Tele2 hos Avanza.

Disclaimer: Jag äger Tele2.


8 kommentarer:

 1. Det känns lite konstigt i mina ögon att göra nyemission och direkt efter en hög utdelning. Hur kommer det sig att man inte sänker utdelningen när man inte har råd med inköpen?

  SvaraRadera
 2. Hur planerar du att göra?

  Jag har deltog i Castellums nyemission och kommer även göra det i Nibe's kommande men i just Tele2's fall känner jag mig lite osäker...

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 3. Tjena Pengaregn,
  Just nu lutar jag åt att sälja teckningsrätterna men jag får se hur jag gör.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Att hålla på utdelningspolicyn är att arbeta aktieägarvänligt. Tele2 blir ju ett något större bolag i o m affären med TDC Sverige. Jag lutar åt att köpa några, om kursen är attraktiv.

  SvaraRadera
 5. Tele2 betalar bra utdelning men det osar verkligen inte kvalitet. Låg vinst/aktie, omsättning har sjunkit från tidigare nivåer. Visst direkavkastningen är bra men jag tycker det är farligt att investera i bolag endast på grund av det. Bra bolag kommer generera högre vinster i framtiden och EPS och Yield kommer till följd att öka i framtiden. Är inte säker på att Tele2 är ett sånt företag.

  https://fuckyoufonden.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. Vad tror ni om villkoren.......en ny aktie på 10 eller 8 gamla aktier ?

  SvaraRadera
 7. synregin med TDC tror jag kommer bli bra, exempelvis vid upphandlingar i statlig sektor kommer man ha en fördel. Det är ingen aktie man gör något klipp i, men en lagom andel i en långsiktig portfölj tycker iaf jag är givet

  SvaraRadera
 8. Jag har Tele2 i portföljen och har för avsikt att delta i emissionen.

  SvaraRadera