söndag, oktober 16, 2016

Börsveckan som gått. V41 2016

Vecka 41 är i böckerna och OMXS30 backade 0,39 procent. Mot slutet av veckan repade sig fastighetsbolag och preffar generellt efter att de pressats ned på sistone.
Castellum var bland de första bolagen att släppa sin 9 månaders rapport och den var klart odramatisk, det tickar på helt enkelt. Ericsson kom med en riktig stinkbomb när de vinstvarnade och flaggade för riktigt sunkiga siffror. Aktien backade kring 20 procent på beskedet.
Jag ökade i Balder pref och Akelius pref i veckan och tog i lite extra vid några av köpen då aktiekursen backat. Akelius kring 307 kronor och Balder pref ner till 329 kronor.

Några av mina inlägg i veckan:

Jag skrev om hur man kan undvika att gå på en mina som Ericsson. Länk till inlägget.

Mitt inlägg om att äga bra bolag med ett sidospår kom inte helt otippat att handla mycket om just sidospåret i kommentarsfältet. Länk till inlägget.

Bloggar/Artiklar jag läst i veckan.

Pingis Hadenius skrev om pengar och risktagande. Länk till inlägget.

Marcus Hernhag skrev om en ganska väntad utdelningssänkning i HCP. Länk till inlägget.

Dividend Mantra skrev ett inlägg om att vara i ekorrhjulet, konsumtion, lycka mm. Länk dit.


I veckan som kommer är det en lång rad av bolag som kommer med rapport så det blir mycket spännande saker att följa och ta till sig i börsveckan. För egen del kollar jag främst på att köpa Investor och Axfood om det skall köpas något i veckan. Vad överväger du köpa den närmsta tiden?

5 kommentarer:

 1. Hej jag tänker köpa hemfosa och capio

  SvaraRadera
 2. Tänker köpa Bulten, Catella och Lammhults och NGS.

  SvaraRadera
 3. Har hoppats lite på Fenix & Thule men då de varit så dyra så blir det nog JNJ & H&M när #Uppesittarkväll kommer.

  SvaraRadera
 4. Typiskt att man var omedveten om att rapporterna för bolagen börjar trilla in just nu. Ladorna är nämligen tomma för denna månad :) Kanske eventuella dippar håller i sig lite längre denna gång. Får hoppas det.

  SvaraRadera
 5. Ratos och H&M, båda är orättvist nedpressade

  SvaraRadera