Lördag kväll och jag har stödhandlat

Lördag kväll och inte tillräckligt med Müsli och annat gött i skafferiet som barnen brukar äta till frukost. Med ett leende på läpparna hoppar jag in i bilen och åker till affären jag äger och handlar några påsar med matvaror.
Lika glad som förvånad blev jag av att se så många andra kunder i butiken vid denna tiden en lördag. Killen framför mig i kassan laddade nog för partaj med energidryck, chips och göttis. Barnfamiljen bakom mig var på gott humör och hade en sprängfull vagn med varor. Jag kände igen mig lite i dem då min familj ofta gör så också. Vi åker hela familjen och veckohandlar.

Nu har barnen fått mat och ligger i säng alla utom en och pappa petrusko är taggad för att kolla några avsnitt Narcos på Netflix. Har ni inte sett den kan jag rekommendera den. Medryckande och intressant, till viss del baserad på verkliga händelser. Baserad på knarkbaronen Pablo Escobar.

Netflix är inte ett petruskobolag men det är Axfood och jag har nyligen börjat bygga upp ett innehav i den igen. Jag sålde för några år sedan då jag tyckte den var så dyr och planerade köpa åter billigare. Jag köpte nyligen åter på minst den dubbla kursen. Har sagt det förr men ändå: Jag har slutat att försöka göra sådana här korkade affärer. Sälja fina bolag jag vill äga för att köpa åter billigare. Aldrig igen gör jag så med den typen av bolag.
Bra bolag blir aldrig billiga men de kan bli mindre dyra. Just nu är Axfood historiskt högt värderad varpå jag har köpt små poster åt gången. Kanske köper jag fler Axfood nästa vecka, detta skall jag spana på senare ikväll efter Narcos. Blir nog ett inlägg om det då.

Trevlig kväll på er kamrater!

Disclaimer: Jag äger alltså Axfood som är bolaget bakom bla Willys och Hemköp.

3 kommentarer:

  1. Visst är det fint när man kan ta del av sina bolag i vardagen. Känner igen mig i HM och Ica Gruppen. Lite sugen på Clas Olson som borde gå bättre än de gör. Alltid kö när jag är där.

    SvaraRadera
  2. Axfood på 3,33 procent mot årets utdelning. Helt ok nivå att fortsätta köpa. Själv funderar jag på att fortsätta öka i H&M också som handlas på 3,6 procents utdelning eller något sådant.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker också Axfood är ett fint bolag och har sedan mars köpt då och då. Tänker troligtvis fortsätta med det.

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...