Volati laddar för notering av stamaktien


Idag presenterade Volati sin Q2 rapport och det var en stark sådan med 57% organisk resultattillväxt. Kassaflödet är starkt och täcker preferensutdelningen 5,1 gånger.

Avkastning på eget kapital når dock inte upp till målsättningen och det beror på att man nu har en mycket större kapitalbas än tidigare. Förr var bolaget mycket hårdare belånat vilket betyder att ratio eget kapital/totalt kapital är lågt och ger en kraftig hävstång i form av hög avkastning på det egna kapitalet.
Nu har man tuffare att nå målet men bolaget står fast vid att man skall nå målet under året då vissa förvärv bidrar fullt ut i nyckeltalen.

Bolaget har tidigare hintat om en förestående notering av stamaktien och nu tar man det steget längre och kallar till extra bolagsstämma för att besluta i saker som rör en notering. Dels skall man göra en omvänd split av stamaktien för att undvika notera en frimärkesaktie. Fem gamla stamaktier skall bli en. Beslut skall fattas om bemyndigande av nyemission med avsikt att göra denna i samband med en notering.

Tidsplan då? Ja det säger man ju sedvanligt inte rakt ut men man kan dra slutsatsen att det kan tänkas bli en notering innan våren 2017. Annars hade man lika väl kunnat besluta om de här sakerna vid ordinarie stämma.

Volati har presterat bra avkastning historiskt, lyckas de göra det i större skala kan dess stamaktie tänkas vara en intressant placering. Checka in videon ovan där VD Mårten Andersson presenterar rapporten.

Disclaimer: Jag äger Volati preferens.

Annons:
3,5% ränta på konto hos Akelius Spar
Akelius Spar AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet (2004:299). Insatta
medel används för finansiering av Akelius Residential Propertys verksamhet. Insatta medel omfattas inte av
Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd.

2 kommentarer:

  1. Vad tror du framtiden är för deras preff? Kommer något att ändras om planerna kring notering av stamaktie blir verklighet?

    Intressant bolag i vilket fall som helst!:)

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
  2. Köp i Volati rekommenderas starkt, busbra avkastning!

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...