Stark försäljning för H&M

Idag rapporterade H&M försäljning för juli 2016 och de presenterade en omsättningstillväxt om 10 procent. Detta var klart över förväntan som låg på 8% hos en rad analytiker.

Per 31/7 hade H&M 4105 stycken butiker mot 3649 stycken vid samma tidpunkt föregående år. En ökning med hela 12,5 procent. Bolaget har även framåt en hög öppningstakt av nya butiker.

Idag stängde H&M-aktien 2,14 procent upp på en börs som handlades upp cirka 0,5 procent. En tydlig uppgång på försäljningsrapporten med andra ord.
Länk till Hennes & Mauritz hos Avanza.

Disclaimer: Jag äger H&M.
Annons:
 

Så här har H&Ms försäljningsutveckling sett ut historiskt:

Nästa försäljningsrapport kommer 15/9 och den 30/9 presenterar bolaget sin niomånaders rapport.

7 kommentarer:

  1. Det innebär alltså att försäljningen var klart lägre än butikstillväxten?

    SvaraRadera
  2. Ja. Och det är oroande när man samtidigt vet att dom öppnat flera online-marknader under året. Försäljning online borde ju innebära att man får omsättning som inte kräver butiker = omsättningen / butik bör öka. Men i HM så minskar den istället. Bådar inte gott för marginalerna!

    SvaraRadera
  3. Hej! Tycker mycket om din blogg! Tror du det är köpläge i realty income nu när dom dippar? ;)

    SvaraRadera
  4. Med facit så kan man säga att det var synd att du inte köpte dalsspira. Tittade också på det men köpte inte heller, la en för snål köporder som sedan inte gick igenom.

    SvaraRadera
  5. Med facit så var det tråkigt att du inte köpte dalsspira. Jag hade en köporder inne som inte fick igenom, så här i efterhand var det dumt att snåla på den 25 öringen.

    SvaraRadera
  6. HEj Anonym,
    Tack. Jag bevakar med spänning nedgången i Realty Income. Går den ned några dollars till kommer jag överväga börja köpa igen. Jag viktade ju ned relativt nyligen kring $69.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  7. Hej Shike,
    Ja vilken raket det blev utav den. Kul för de som äger den. Fin verksamhet att vara ägare av.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...