Rapporter i veckan

Denna vecka kommer några bolag jag följer med rapport. De är alla tre i bygg/fastighetssektorn och det är följande bolag:

Balder 23/8
Alm Equity 24/8
K2A 24/8

Utav dessa är det främst Alm Equity och K2A jag väntar på med spänning o planerar att kolla närmre på. Balder har jag intresse i preferensaktien och det bolaget är såpass stabilt att ett kvartal gör varken från eller till i ett preferensaktieägarperspektiv.

Alm Equity vill jag se att verksamheten och resultat taktar på och för  K2A vill jag se fortsatt stigande kassaflöde från förvaltningen.

Sedan är det lugnt på rapportfronten till oktober där H&M tjuvstartar 30/9 och sedan är det en hel drös med bolag jag följer som rapporterar. Det är nästa tunga rapportperiod och bolagen kommer med sina 9 mån rapporter.

Disclaimer: Jag äger Balder preferens, Alm Equity preferens, K2A preferens, H&M.


5 kommentarer:

  1. "Mine" tre rapporter denne uken er Bakkafrost 23/8, Bouvet 25/8 og AF Gruppen 26/8. Tre av de siste Q2-rapportene i Norge, men også blant de aller mest interessante. AFG har bedre historikk og marginer enn både SKA, NCC og Veidekke. En "compounder" av de sjeldne. Hvis jeg hadde satset mine penger på dem for ti år siden, kunne jeg ha pensjonert meg og levd som Krøsus nå.

    SvaraRadera
  2. Hej Egil,
    Tack för din kommentar. Det låter ju onekligen intressant, AFG. Jag får checka in den vid tillfälle.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Hej

    Varför är Oscar prop.pref.( inte den senaste ) så lågt värderad som 250 kr. ??

    Mvh

    SvaraRadera
  4. Hej Olle,
    Det beror helt på risken i bolaget. Det är mycket hårdare belånat än flera andra preffar. Oscar Properties har maxat finansiering via bank och obligationer och sedan gått ytterligare längre med de senaste preffarna som bokförs som en skuld likt banklån.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Hej
    Vågar du ha den preffen ??
    Är bägge preffarna lika osäkra ??
    Mvh

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...