Pokemon Go får folk att röra sig

Jag inleder med att berätta att detta inlägg inte är börsrelaterat eftersom denna blogg normalt sett handlar om just börsen.
På Twitter såg jag nyss någon skriva att prylsajten Coolstuff 30-faldigat försäljningen av powerbanks* i spåren av Pokemon Go. Jag grävde inte mer i det för det är inte försäljningen av powerbanks som intresserar mig. Dock bör det vara så att de gjort en bra kampanj som resulterat i denna försäljningsökning. Att försäljningen hux flux 30-faldigas är mycket osannolikt om de haft produkten en längre tid i sortimentet och haft tillgång. Ja ja, det var ju inte powerbanks jag skulle skriva om...

Pokemon Go, vilken grej alltså. Ett helt otroligt fenomen som likt en blixt slog ned och var plötsligt på allas läppar eller snarare i allas smartphones. I stora städer har det ibland resulterat i enorma folksamlingar som jagar en och samma superunika Pokemongubbe. Men även på annat håll har Pokemonspelare visat sig. Själv såg jag en farbror som flaxade runt i skogen med sin smartphone när jag var ute och cyklade ett träningspass. Mitt ute i ingenstans på en grusväg i skogen. Klart han spelade Pokemon, vad skulle det annars vara.

Pokemonspelarna känns igen av sitt frenetiska stirrande på sin smartphone samtidigt som de rör sig oberäkneligt. Huvudet på böj, ögonen rakt ner i telefonen och irra runt. När jag var på lekplatsen med mina barn nyligen iaktog jag på långt håll en flicka som irrade runt med ögonen ner i sin smartphone. På cykelvägen, ut i gräset, tillbaka på cykelvägen, helt om och upp på berget, piruetter, bak, fram, helt omigen. Allt utan att lyfta huvudet och blicken från telefonen.

På nyhetssajter har man kunnat läsa om diverse olyckor som Pokemon Go-spelare råkat ut för. Allt från harmlösa cykelkrockar till folk som gått ut för stup och dött. Bilolyckor, vissa med dödlig utgång. Många och stora rubriker har det blivit men om man skall ta med i beräkningarna det otroliga antal spelare det finns i världen så är kanske spelarna inte överrepresenterade i olycksstatistiken. Den 31/7 2016 hade spelet över 100 miljoner nedladdningar** och sannolikt nästan lika många spelare

Visst är det mycket roligare att tänka positivt och se saker från den ljusa sidan. Jag tänker som så att det här Pokemon Go spelet är ju rena hälsorörelsen. 100 miljoner människor som nu är ute och rör sig, springer, går och cyklar i jakten på Pokemonprylar.
Jag hör många som pratar om förslappad ungdom och vuxna med för den delen som sitter framför teven eller endera spelet i hemmets trygga vrå hela dagarna. Fetma och diabetes ökar i snabb takt världen över.
Pokemon Go får folk att röra sig. Om du själv eller dina barn inte redan spelar kanske det är dags att börja. Ge er ut och jaga Pokemons och en bättre hälsa. Tänk positivt, det här är en jättebra grej. Att två personer av 100 miljoner gick ut för ett stup är ej signifikant.

*Powerbank är ett portabelt batteri man kan ansluta för att ladda sin smartphone mm.
**Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Go

9 kommentarer:

  1. När vi ändå är inne på ämnet "gaming" så passar jag på att fråga;

    Du har idag (vad jag kan se) inga spelbolag i ditt innehav eller i din bevakningslista.

    Jag är intresserad hur du ställer dig i att investera i bolag som Blizzard eller Nintendo?

    Blizzard har ändå en fin utdelningshistorik och tillväxt (http://www.nasdaq.com/symbol/atvi/dividend-history) dock med få år på börsen.

    SvaraRadera
  2. Tveksamt om gubben i skogen faktiskt letade Pokèmon, tyvärr får man väl ändå säga att spelet är anpassat för de som bor lite mer centralt. Jag bor 10 min med bil från centrum där de klungas folk i alla åldrar som spelar, men hemma hos mig i "skogen" finns de inte en ända så långt ögat kan nå.
    Kan inte sluta fascineras av spelets genomslagskraft! :)

    /MJ

    SvaraRadera
  3. Angående gubben som irrade mitt ute i skogen uti ingenstans, så är det nog mer troligt att han pysslade med geocaching :)

    SvaraRadera
  4. Alla som jag har sett spela har rört sig extremt långsamt.
    Inte mycket till motion där inte. Hälsoaspekterna (liksom alla "olyckor") är nog rejält överdrivna och inte mycket mer än smart pr.

    SvaraRadera
  5. Alla som jag har sett spela har rört sig extremt långsamt.
    Inte mycket till motion där inte. Hälsoaspekterna (liksom alla "olyckor") är nog rejält överdrivna och inte mycket mer än smart pr.

    SvaraRadera
  6. Man måste inte röra sig snabbt för att få motion.

    SvaraRadera
  7. Får en att ta ett par extra promenader varje dag :) Världens bästa spel om jag får säga mitt. Mvh

    SvaraRadera
  8. Hej Anonym,
    Rent emotionellt är jag mycket förtjust i Blizzard vars spel jag spelat i över 20 år. I ett investeringsperspektiv är det inte en verksamhet jag gillar eller förstår/greppar. Jag håller mig ifrån den och investerar hellre i sådant jag har lättare att förstå och bilda en uppfattning om framtiden.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  9. Haha, ja gubben i skogen kanske inte var en Pokemongubbe.

    Idag gjorde jag en ny pokemonobservering när jag satt i bilen medan min fru var snabbt inne i en affär. Då såg jag en kille med det utmärkande böjda huvudet ute på promenad. Han gick rakt på en cykelväg varpå han helt plötsligt blev starkt förvirrad och gick lite bak o fram o runt och sedan snabbt några hundra meter en avstickare till en jättestor tom parkering där han gjorde en snurr och sedan åter till cykelbanan och vidare. Med sin smartphone i högsta hugg. =)

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...