K2A preferens sänkt risk

K2A rapporterade häromdagen och i ett preferensaktieägarperspektiv såg det riktigt bra ut. Hyresintäkter och förvaltningsresultat fortsätter att förbättras kraftigt. Bolaget har 1839 st hyreslägenheter i planerade projekt och vid slutet av 2016 beräknas de förvalta 1169 st lägenheter.

Med nuvarande kassaflöde och en god outlook förtjänar K2A en uppvärdering från cirka 250 kronor som den handlats till ett tag. Så har också skett och preferensaktien handlas nu till 274 kronor vilket ger en direktavkastning om 7,3%. En rimlig värdering helt klart nu när de uppvisar sunda siffror. De var ju bara för något år sedan i en tidig uppstartsfas och förvaltade knappt några lägenheter.
K2A preferens lämnar utdelning fyra gånger per år fördelat på fem kronor per kvartal. Utdelningsmånader är mars/juni/september/december.
Läs mer om K2A hos Avanza.

Disclaimer: Jag äger K2A preferens.

Annons:
Bli grymt rik på aktier. 
Köp den mycket populära boken av Anders Haskel och läs hur just du kan lyckas med att spara ihop miljonbelopp på börsen. Lär dig hur man bygger en bra portfölj och hur man undviker dåliga bolag. 

3 kommentarer:

  1. Instämmer. Jag har själv tankat på en liten post K2A Pref.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Låter bra allt det du skriver!!

    Sitter lugnt med mina preffar(GAV 248,80:-)och tar
    emot utdelningarna som investeras i nya innehav.

    Trevlig helg!!

    M.v.h Jojje

    SvaraRadera
  3. hej!
    En lite annan grej, men gällande en EFT du skrivit om tidigare.
    Western Asset Global High Income Fund Inc. Den ger över 11 % avkasting vilket såklart är trevligt, men hur går det ihop? De har snittkupong på 6,5 % i underliggande, sen lånar de pengar så lite hävstång där samt att market price är under NAV men ändå...? Har du något metod hur man kan se huruvida de finns risk för sänkinng i utdelningen alternativt att det finns chans för ökad utdelning?


    hade varit tacksam för svar.

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...