Idag köpte jag ännu fler aktier





Idag fick jag in en rejäl slant i utdelningar från SAS preferens, Akelius preferens och de två Oscar Properties preffarna. Som vanligt har jag länge och väl filat på vad jag skall köpa inför utdelningen. Så nu när utdelningen ploppat in på depån och allt gått vägen var det enkelt och snabbt att trycka på köpknappen.

Jag kan lite kort gå in på mina förberedelser och hur jag tänker för att ni skall få förståelse för mitt tillvägagångssätt. Det är inte som så att jag långt innan ristar i sten exakt vad jag skall köpa. Det rör sig oftast om upp till tre veckor mellan affärerna, och så lång tid som jag funderar och filar på vad jag skall köpa. Ibland har jag ganska snabbt en bild klar över vad jag vill köpa och för in detta i mitt Exceldokument där jag dagligen uppdaterar kurs. Om förutsättningarna under tiden förändras gör jag omvärdering och det händer ofta att jag ändrar antal eller byter en aktie mot en annan i min plan.
Vi kan ta dagens köp som exempel, för några veckor sedan var min plan att köpa NCC idag men det har jag inte gjort. Jag tycker NCC har stigit såpass kraftigt på kort tid att jag hellre lägger pengarna på annat. Annat där jag tror jag får bättre värde för pengarna just nu.
Jag filar på min Excel hit och dit inför köpet och om stjärnorna står rätt den dagen pengarna kommer in så köper jag snabbt och enkelt de aktierna jag planerat in enligt min senaste revidering.
Annons:


Så vad köpte jag idag då?
Häromdagen tog jag in Axfood i portföljen igen med en strategi att göra små köp regelbundet under en lång tid. Idag köpte jag så en liten slurk ytterligare på 156,3 kronor.
Jag ökade lite i Investor som än så länge är ett pyttelitet innehav eftersom jag inte ägt den så länge i portföljen. Den här planerar jag köpa mycket av på lång sikt. Jag vill ha en stor vikt Investor i min portfölj, dels för det är ett fint bolag med god historik o fina nyckeltal. En annan anledning till att jag vill vikta just Investor tungt är för att den ger en riskspridning i sig själv eftersom det är ett investmentbolag med många olika innehav. Det är nästan som att köpa en indexfond. Lägsta möjliga risk i en placering på börsen. Alltså, börsen i sig är ju riskfyllt men för att vara en investering på börsen är Indexfonder och de stora investmentbolagen sannolikt de minst riskfyllda alternativen.

Majoriteten av pengarna lade jag på Skanska. Jag tror stort på byggsektorn framöver och Skanska är min favorit. Värderingen tycker jag är rimlig, inte billig men rimlig. Jag pyntade 181,3 kronor för Skanska idag vilket är drygt 1 krona högre än jag tidigare betalat som mest för aktien. Jag tycker ändå att det är ett rimligt pris för ett bolag med god outlook och förmodad utdelningstillväxt.


Annons:
3,5% ränta på konto hos Akelius Spar
Akelius Spar AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt Lagen om inlåningsverksamhet (2004:299). Insatta
medel används för finansiering av Akelius Residential Propertys verksamhet. Insatta medel omfattas inte av
Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd.



Image courtesy of yodiyim at FreeDigitalPhotos.net

6 kommentarer:

  1. Själv har jag initierat en position i K2A Pref., delvis med utdelningar från SAS Pref. och Akelius Pref. Lite spännande att vara med på ett hörn i ett bolag som äger sveriges enda Rymdcampus :) Men vid kurs ca 260 är nog det mesta jag kan tänkas pröjsa för preffen.

    Var nästan på väg att köpa Axfood faktiskt, som är ett fint bolag (tack för dina tankar om bolaget). Men jag tänker att de går att plocka in i händelse av en större börskorrigering (borde komma under hösten).

    Keep up!

    SvaraRadera
  2. Jag har också börjat göra en excel för att kunna hålla reda på kurs och avkastning på intressanta aktier.
    Vad tror du om Tobin Properties och Oscar Properties Pref? Jag äger inte någon av dessa och funderar på att gå in.
    En del gillar inte pref aktier, men de ger ju en bra avkastning. jag äger Saltängen, men ska nog byta den mot någon av dessa för att minska risken. Jag har varit nära att trycka på köpknappen men tvekat. Vill också gå i i Latour, men den är dyr.
    Hälsningar Motmiljonen

    SvaraRadera
  3. Hej Johan,
    Rymdcampus, coola grejer =)
    Jag äger K2A pref också och deras snabba förbättring av kassaflödet har förvånat/imponerat mig. Det är rimlig Risk Reward på den kring 250 kronor relativt övriga preffar nu. Som du säger tycker jag också att 260 kronor är i högsta laget.

    Att köpa Axfood vid en börskorrigering låter som en bra plan.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Hej Motmiljonen,
    Oscar preffarna äger jag båda två och tycker de är värda en liten plats i portföljen. Risken är ju betydligt högre i Oscar jämfört med ett förvaltande bolag som Akelius. Tobin har än högre risk men håller man nere viktningen i portföljen är den nog värd sitt pris.

    Latour är mäkta fin, jag äger den gärna också men nu är den för högt värderad.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Vad har du för poster i excel docet och vad håller du extra koll på där?
    Mvh Ricardo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tänkte jag också fråga...

      /Jasper

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...