Börsveckan som gått. V32 2016

Vecka 32 är i böckerna och det blev en riktigt stark börsvecka där OMXS30 steg 2,57 procent. I spåren av veckans uppgång gick även börsen över till plus för helåret. Inklusive utdelning är börsen på +1,69 procent hittills i år.
Min egen portfölj har gått starkt och som jag skrev i ett inlägg är den på nytt ATH.
Den tunga rapportperioden är nu över och nu dröjer det några månader till nästa. Sommarstiltjen är med denna veckan över, ett tecken på det är att EFN Börslunch kommer igång med sina sändningar igen i veckan som kommer.
I veckan köpte jag mer Johnson & Johnson, Skanska och Investor. Jag tog in Axfood på nytt, som jag längtat efter att vara ägare i detta bolag igen. Det var ju en tabbe att sälja för ett antal år sedan, det här bolaget vill jag äga för alltid!

Några av mina inlägg i veckan:

The king of poop, jag skrev om Eniro och dess nya VD. Länk till inlägget 

Jag skrev om hur jag planerar och förbereder mina köp. Länk till inlägget

Det blev ännu ett inlägg om Johnson & Johnson och varför jag köpte mer. Länk till inlägget

Så här håller jag nere risken: Länk till inlägget
Annons:


Bloggar och artiklar jag läst:

Långsiktig Investering bloggade om utdelningsandel och att hålla koll på kassaflödet: Länk 

Läste en artikel hos MarketWatch om utdelningsaktier: Länk 

Grazing Lady har sparat hårt i flera år och nu skall det lyxas till. Länk

 För min del blir det lugnt på köpfronten i veckan som kommer, det är först veckan efter som jag köper nästa gång. Då spanar jag på att köpa en bätch Skanska ytterligare.
Sedan går vi in i september och det är en av de svagaste utdelningsmånaderna på året för min del. Tur jag gör regelbundna insättningar också annars hade det inte blivit mycket köpt nästa månad.

4 kommentarer:

  1. Usch, finns ingen värre känsla än att missa en kursresa i en aktie som man avyttrat.

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen usch, har ett antal såna case tyvärr. Men man har ju iaf några åt andra hållet :) man vinner inte alltid varför index
    Inte är så dumt

    SvaraRadera
  3. Tjenna, tack för bra blog!

    Sitter själv genom bonus av anställning med en del USD i ett valigt aktiekonto på avanza. Funderar hur jag bäst hanterar detta, om det är att gå över till SEK och sätta in på ISK eller om jag kan skicka över dollar till en KF för att köpa t.ex. J&J. Vill inte åka på onödiga avgifter...

    /Johan

    SvaraRadera
  4. http://thesportcoach.com/?p=7883

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...