Aktiespararen nr 8 2016

Härom dagen fick jag senaste numret av tidningen Aktiespararen i brevlådan. Extra trevligt då det varit sommaruppehåll och då får man vänta en månad extra.
Tidningen får man som medlem i Aktiespararna eller Unga Aktiesparare. Är du under 29 år och ännu inte medlem i Unga Aktiesparare kan jag tipsa om deras sommarerbjudande som gäller augusti ut. För endast 149 kronor blir man medlem ett år och erhåller bla tidningen Aktiespararen. Länk till erbjudandet.

Mina favoriter i senaste numret var Analysen av Sampo och en artikel med 10 st fegisaktier. Sampo som jag spanat på en tid är klart lockande, att jag inte köpt ännu är sannolikt pga Nordea och dess förmåga att bjuda på genomruttna tidningsrubriker gång efter annan. Det är försäkringsbolaget if som är det som lockar allra mest i Sampo. Ett mycket fint bolag med nöjda kunder och god avkastning.

I en artikel på hela 5 sidor skriver Dag Rolander om tio stycken fegisaktier som kan stå pall en skakig börs till hösten. Axfood är ett av bolagen som är med på listan och det är ju föga förvånande. Jag äger själv bolaget till stor del för det pålitliga kassaflödet i vått och torrt. Oavsett bra eller dåliga tider så måste vi ha mat.
Jag är en försiktig general och den här typen av artiklar brukar attrahera mig och så gjorde även denna. Intressant och nöjsam läsning.
Axfood planerar jag för övrigt att köpa mer av framöver men inte av oro för en skakig höst. Nej, jag köper Axfood för det är en mycket fin komponent i min portfölj på lång sikt.
Klicka här för mer info om Axfood hos Avanza.

Som medlem i Aktiespararna får man mycket annat utöver den fina tidningen. Jag gillar framförallt aktieträffarna man kan gå på där VD eller representant presenterar sitt börsbolag. Mitt bästa aktieträffminne är när jag lyssnade på Ratos VD Arne Karlsson för många år sedan. Skarp gubbe och bra talare.


3 kommentarer:

  1. För den som är intresserad av Sampo läs gärna bloggare Pengabloggen. En mycket bra genomgång. Skrev visst en uppmuntrande kommentar

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera
  2. Tjena Lars,
    Tack för kommentaren och tack för att du regelbundet läser och kommenterar på min blogg. Jag googlade fram inlägget om Sampo av Pengabloggen och tycker det var bra. Länkar nog till det i min summering av börsveckan imorgon =)

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Apropå Arne och Ratos. Jag ser att det gått lite knackigt för Ratos med sänkt utdelning förmodligen till våren. Tror du den kan platsa i en portfölj nästa år när ny VD kommer in och förhoppningsvis bygger värde i aktien på sikt?

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...